HI 902 Analitikai titrátor személyre szabható mérési metódusokkal

Érdeklődés esetén keressen minket elérhetőségeinken!


A sokoldalú, több paraméter mérésére képes titrátor gyakorlatilag egy teljes  laboratórium szerepét betölti.

A laboratóriumi titrátor segítségével sav‐bázis, potenciometriás, redox, komplexometriás és precipitációs (csapadékos) titrálás hajtható végre. Lehetséges a visszatitrálás is.

A konfigurációs beállítások a felhasználói igények alapján személyre szabhatók. Számítógép, monitor, billentyűzet, nyomtató és a titrátor segítségével komplett munkaállomás alakítható ki, így számos alkalmazási terület mérési igényeinek kielégítésére alkalmas.


Kinek ajánljuk és miért?

Az automatizált titrálási rendszer alkalmazhatósága igen sokrétű. A műszer sokoldalúsága tovább növelhető új mérési metódusok létrehozásával. A titrátor szinte bármilyen alkalmazási terület mérési igényeinek kielégítésére alkalmas, mint például:

BorászatA borászati elemzés részeként mérhető a pH‐érték, a szabad és összes kén‐dioxidtartalom, az összes és illékony savtartalom, illetve a redukáló cukor‐ és a nitrogéntartalom.

ÉlelmiszergyártásAz univerzális titrátor az élelmiszeriparban is használható. lehetővé teszi a pH-érték, a savtartalom, a lúgtartalom, valamint a só (NaCl), a kalcium, a klorid és a kén-dioxid koncentrációjának mérését.

VízvizsgálatA titrátor a vízminőség-vizsgálat fontos eszköze, mivel lehetővé teszi a víz számos paraméterének, mint például a pH-érték, a savtartalom, a keménység, a kalcium- és a fluorid-koncentráció meghatározását.

GyógyszeriparAz univerzális titrátor a gyógyszeripari mérések elősegítése érdekében is alkalmazható. Segítségével vizsgálható a pH-érték, a savtartalom, illetve a fluorid, a klorid és az ammónia koncentrációja.

Könnyű- és nehéziparIdeális mérőeszköze az ipari termeléshez kapcsolódó laboratóriumoknak. A galvanizálás során lehetséges az ezüst, a króm, a cink és különböző savak koncentrációjának elemzése.


A mérési metódusok bővíthetők és személyre szabhatók, így a végrehajtható méréstípusok száma gyakorlatilag végtelen.

A műszerhez mellékelünk a méréshez szükséges minden tartozékot és titrálási oldatot, így a titrátor készen áll a használatra és az üzembe helyezés után azonnal elkezdhető a mérés. Kérésre munkatársaink elvégzik az üzembe helyezést és a próbamérést is a helyszínen.

A külön megvásárolható, 16 vagy 18 mérőedény kezelésére képes mintaváltó és a titrátor segítségével teljes titrálási rendszer alakítható ki. A rendszer segítségével több minta teljesen automatizált mérése hajtható végre. A titrátorhoz hasonlóan a mintaváltó működése a titrálási metódusok alapján teljesen személyre szabható.

Műszaki adatok
Mérési tartomány mV: 2000,0 és 2000,0 mV között
pH-érték: ‐2,000 és 20,000 pH között
Pontosság mV: ±0,1 mV (25 °C esetén)
pH-érték: ±0,001 pH (25 °C esetén)
Mérési metódus Sav-bázis, redox, csapadékos, komplexometria, nem vizes, ionszelektív, argentometria
Áramellátás 220 VAC; 50‐60 Hz
A műszer tartozékai
Tartozék Keverő és annak szerelvényei, büretta (25 ml), adagolópumpa, hőmérséklet‐érzékelő, USB kábel, USB flash drive (256 MB), szoftver és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 350 mm x 380 mm x 390 mm
Súly 10.0 kg

HANNA Instruments Service Kft. © 2018.