HI 96811 Borászati refraktométer a cukortartalom méréséhez

  • Bruttó ár: 70 676 Ft


A hordozható, borászati HI 96811 digitális refraktométer segítségével a törésmutató alapján határozható meg a cukortartalom (egészen pontosan a tömegszázalékos szacharóztartalom) a must esetében.

A Brix-fok vagy cukorfok (jelölése °Bx) a cukortartalom hagyományos mértékegysége. A mérés alapja az ICUMSA (International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis, magyar nevén a Cukorvizsgálatok Egységes Módszereinek Nemzetközi Bizottsága) által kiadott metódus-gyűjtemény.

További fontos borászati paraméter a mustfok. A műszer segítségével lehetséges ennek kiszámítása a mért Brix-érték alapján.


Műszaki adatok
Mérési tartomány Cukortartalom: 0-50% Brix
Hőmérséklet: 0-80 °C
Pontosság Cukortartalom: ±0,2% Brix
Hőmérséklet: ±0,3 °C
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus 10 és 40 °C között
Áramellátás 1 db 9 voltos elem (kb. 5000 mérésre elegendő)
A műszer tartozékai
Tartozék Elem és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 102 mm x 67 mm x 192 mm
Súly 420 g

Címkék: cukor


HANNA Instruments Service Kft. © 2018.