A pH érték jelentősége az akvarisztikában

Az akvárium egészséges állapotának fenntartásához elengedhetetlen a megfelelő minőségű víz biztosítása, így érdemes vizsgálnunk a víz több paraméterét is. Ez azért is fontos, mert akváriumonként eltérő minőségű vízre lehet szükségünk. Ezt befolyásolja a benne tartott halak fajtája, illetve hogy édesvízi vagy tengeri akváriumról van szó. A vízminőség egyik széles tartományban változó paramétere a pH érték. Ahogy az akvárium vizének a pH értéke növekszik, úgy nő az ammónia mérgező formáinak aránya. Az ammónia kiválasztásának mértéke csökken a magas pH értékkel rendelkező víz esetén, mivel a magas pH érték befolyásolja az akváriumban élő organizmusok hulladéklebontó képességét.

Az akvárium vizének pH értékét stabilan az optimális tartományban tartva csökkenthető a halakat és más vízi élőlényeket érő stressz, így segítve őket abban, hogy még ellenállóbbak legyenek a betegségekkel és más stresszorokkal szemben. A pH érték beállítása függ attól, hogy milyen halat tartunk, azok milyen pH értékű vizet kedvelnek, és hogy milyen módon lehetséges az ideális pH érték beállítása és megtartása. Ajánlott a pH értéket naponta ellenőrizni, és, ha szükséges, beállítani.

Akvarisztikai pH mérők
 
 
 
 
 
 

A kategória kiemelt termékei:

hi98100 ph teszter

Egyszerű, olcsó, pontos

A műszer praktikus műanyagtokban szállított készlet formájában vásárolható meg, amely tartalmaz kalibráló és karbantartó oldatokat is.

Termékre

hi98100 ph teszter

Cseppálló, hoszabb élettartalom

A pHep® egy zseb pH-teszter, amely egyszerűen kezelhető és számos alkalmazási területen könnyen használható a pH-érték meghatározására.

Termékre

hi98100 ph teszter

Vezeték nélküli pH mérő

A HALO a világ első professzionális pH-elektródja, amely a Bluetooth® Smart technológiát alkalmazza.

Termékre

A kategória kiemelt termékei:

hi98501 hőmérő

Megbízható, olcsó, pontos

Az egyszerűen kezelhető CheckTemp® hőmérő széles mérési tartományt és nagyobb pontosságot biztosít.

Termékre

hi98509 hőmérő

CheckTemp®1 hőmérő

A szondába épített NTC hőelemes érzékelő magas pontosságot, ugyanakkor rövid mérési időt biztosít.

Termékre

hi98539 hőmérő

CheckTemp®Dip hőmérő

3 m hosszú fexibilis rozsdamentes acél végű szondával rendelkezik, amelynek a segítségével a mérés könnyedén végrehajtható hordokban vagy tankokban.

Termékre

A kategória kiemelt termékei:

akva checkerek

Checker®HC koloriméterek

Az egy-egy paraméter mérésére képes Checker®HC koloriméterek a középutat jelentik az olcsó, de pontatlan tesztkészletek és a pontosabb, ám költségesebb professzionális mérőműszerek között.

Termékre

refraktométer sómérséhez

Akvarisztikai refraktométer

A digitális refraktométer a sótartalom mérésére szolgál. A sótartalom pontos ismerete elengedhetetlen a tengeri halak számára otthont nyújtó sósvizű akváriumok esetén.

Termékre

multiparaméteres fotométer

Többparaméteres professzionális fotométer

A műszer segítségével 20 mérési metódus alapján a vízkezeléssel és halgazdálkodással kapcsolatos 12 paraméter mérése lehetséges több mérési tartományban is.

Termékre

A kategória kiemelt termékei:

hi9147 do-mérő

DO-mérő vízgazdálkodási célokra

A műszer egyedülálló jellemzője, hogy galván szondával szerelték fel. A galván szonda nem igényel kondicionálási időt, így több mérés közvetlenül egymás után is végrehajtható.

Termékre

hi9146 do-mérő

Cseppálló oldott oxigén-mérő

Az oldott oxigéntartalom két mérési tartományban is vizsgálható (tényleges koncentráció és százalékos tartalom). A szondába épített hőmérséklet‐érzékelőnek köszönhetően biztosított a hőmérséklet mérése is.

Termékre

hi98192 do-mérő

Professzionális DO-mérő

Az oldott oxigéntartalom (DO), a légköri nyomás és a hőmérséklet, illetve a biológiai oxigénigény és az oxigénfelvétel mérését teszi lehetővé. Lehetséges a mérések sótartalom-, nyomás- és hőmérséklet-kompenzálása is.

Termékre


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.