HI 2020 edge® pH mérő

 • Bruttó ár: 165 179 Ft


HI 2020 edgeTM többfunkciós pH mérő

Egyik legkorszerűbb és leginnovatívabb mérőműszerünk az edge többparaméteres mérőműszer. A sokoldalú eszköz a pH-érték, a vezetőképesség (EC), illetve az oldott oxigéntartalom (DO) mérésére képes.

Az edge remek választás azoknak a felhasználóknak, akik az egyszerű megoldásokat keresik, mivel a műszert egyszerűsített módban használva a menüben csak az alapvető beállítások érhetők el. Azonban az edge mérőműszerrel azok a felhasználok is jól járnak, akik komplexebb megoldásokra vágynak, mivel standard módban számos további beállítási paraméter is elérhető.

A pH mérő főbb jellemzői

 • Digitális kombinált újratölthető üveg pH elektród általános laboratóriumi vizsgálatokhoz
 • Széles pH mérési tartomány -2,000 pH és 16,000 pH között *
 • Választható pH érték felbontás 0,01 pH vagy 0,001 pH
 • ±0,002 pH pontosság 0,001 pH értékes felbontás esetén vagy ±0,01 pH pontosság 0,01 pH értékes felbontás esetén
 • Ötpontos kalibrálás választható 7 előre definiált puffer érték plusz 2 egyénileg megadható puffer érték alapján
 • Automatikus hőmérséklet-kompenzáció
 • Adatmentés (manuálisan gombnyomásra, manuálisan a mérés stabilizálódása után, illetve automatikusan a megadott időközönként)
 • GLP adatok (dátum, idő, a használt kalibrálási oldatok, az offset és a slope értékek)
 • CAL Check funkció
 • Sensor Check funkció
 • Kalibráció lejáratára figyelmeztető funkció
A valós pH mérési tartomány a használt pH elektródtól függ

Az edgeTM részletes műszaki jellemzői


Újratölthető akkumulátor

A műszer a beépített akkumulátornak köszönhetően hordozható is. Az akkumulátor automatikusan töltődik, ha a műszer az asztali tartóállványon vagy a falra szerelhető rögzítőkeretben van elhelyezve (az állványt és a keretet az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni). Az akkumulátor közvetlenül tölthető a mikro USB porton vagy a hagyományos USB porton keresztül is, amennyiben a műszer számítógéphez vagy az elektromos hálózathoz van csatlakoztatva.

Két USB port

A hagyományos USB porton keresztül az adatok könnyen áttölthetők egy USB adathordozóra. A mikro USB porton keresztül a készülék a számítógéphez is csatlakoztatható és az adatok közvetlen át menthetők.

Egyértelmű szöveges üzenetek

Az edge nagy előnye, hogy a különböző kiírásokat teljesen érthető és tisztán olvasható formában jeleníti meg a kijelező alsó sorában, így a felhasználónak nem kell bajlódnia a nehezen érthető rövidítésekkel és ikonokkal.

Adatrögzítés

A felhasználónak lehetősége van 1000 adat elmentésére. Az elmentett adatok között megtalálhatók a mérési eredmények, a GLP adatok, illetve a dátum és az idő is.

GLP (Helyes Laboratóriumi Gyakorlat)

A digitális elektródok elmentik a legutóbbi kalibrálás adatait (dátum, idő, a használt kalibráló oldatok). Az elektródot csatlakoztatása során a műszer automatikusan letölti a GLP adatokat.

Kétféle mérési mód

Az edge műszerek két mérési módban lehet használhatók, ezek a standard és az alap (Basic). Standard módban minden beállítási lehetőség elérhető a konfigurációs menüben. Alap módban korlátozottak a beállítási lehetőségek, azonban ez ideális a rutinmérések elvégzéséhez.

edge pH

edge pH mérés jellemzői

Cal Check funkció (csak pH mérésnél)

A Hanna Instruments által kifejlesztet Cal Check funkció a kalibrálás során elemzi az elektród válaszát az adott puffer oldat esetében, és amennyiben valamilyen potenciális hibát észlel, akkor figyelmezteti a felhasználót (mint például szennyezett puffer oldat vagy elektród). A kalibrálás után a mérési módban is látható a kijelzőn az elektród állapota. Ennek megállapítása a pH elektród offset és slope értéke alapján történik.

Sensor Check funkció (csak pH mérésnél)

A digitális pH elektród csatlakozója tartalmaz egy úgynevezett matching pin-t, amelyen keresztül a műszer folyamatosan figyeli az ellenállás mértékét a pH mérés során, hogy időben tudja figyelmeztetni a felhasználót az elektród sérüléseire. A kalibráció során a Sensor Check funkció ellenőrzi az átvezető állapotát. Ha az átvezető eldugult arra figyelmezteti a felhasználót.

ORP (redoxpotenciál) mérés

Az edge képes a redoxpotenciál (ORP) mérésére is a megfelelő digitális ORP elektród segítségével. Digitális ORP elektródjaink.

Az edge megjelenése


Kapacitív érintőgombok

Az érzékeny kapacitív érintőgombok az egyszerű navigációt teszik lehetővé a műszer menürendszerében.

Könnyen leolvasható LCD kijelző

Az edge műszerek nagy 14 cm átmérőjű LCD kijelzővel rendelkeznek, amelyről a mérési eredmények akár 5 méter távolságból is könnyedén leolvashatók.

Kis méret

A falra szerelhető tartónak köszönhetően (amely a műszer tartozéka) az edge nem vesz el helyet más asztali műszerektől az amúgy is zsúfolt laboratóriumi munkaasztalon. A tartókeret beépített csatlakozót tartalmaz a töltő számra, amely automatikusan tölti a műszer akkumulátorát.

Az edge egy hibrid műszer, amely használható hordozható, asztali, vagy akár falra szerelt mérőműszerként is.

edge hordozható

Hordozható funkció

Az edge könnyített szerkezetének köszönhetően ideális terepi mérések elvégzésére is, mivel könnyen belefér akár hátizsákba. Az akkumulátor 8 órára elegendő üzemidőt biztosít.

edge fali

Fali funkció

A falra szerelhető tartókeretnek köszönhetően az edge akár folyamatos megfigyelésre is használható, illetve hely takarítható meg a laboratóriumi asztalon is.

edge asztali

Asztali funkció

Az asztali tartóállvány rendelkezik rugalmas elektródtartó karral és a legkönnyebben leolvasható szögben tartja a műszert.

Digitális elektródok


Az edge műszerekkel digitális pH, vezetőképesség (EC) és oldott oxigénmérő (DO) elektródok használhatók. Az edge automatikusan felismeri a digitális elektródok típusát, a legutóbbi kalibrálás adatait és az elektród sorozatszámát. A digitális elektródok 3,5 mm-es jack csatlakozóval rendelkeznek.

Az edge mérőműszer három változata

Az edge mérőműszer három változatban vásárolható meg: pH mérő pH elektróddal, vezetőképesség-mérő EC szondával és oldott oxigénmérő DO szondával. Azonban bármelyik csomag tovább bővíthető a megfelelő digitális elektród megvásárlásával pH, vezetőképesség (EC) vagy oldott oxigénmérővé (DO).

edge oldott oxigén mérő HI2040

HI2040 - edge oldott oxigénmérő (DO)

Az edge mérőműszer oldott oxigénmérő elektróddal és a DO méréshez nélkülözhetetlen kiegészítőkkel (membránok, elektrolit) felszerelt változata.

Tovább a termékre ➝
edge EC mérő HI2030

HI2030 - edge EC/TDS mérő

Az edge mérőműszer vezetőképesség (EC) szondával és a vezetőképesség méréshez nélkülözhetetlen EC kalibráló oldatokkal felszerelt változata. A műszer az EC-érték alapján képes az összes oldott sótartalom (TDS) mérésére is.

Tovább a termékre ➝

Gyakori kérdések


Nagypontosságú mérések elvégzéséhez minden alkalommal a mérés megkezdése előtt érdemes kalibrálni.

Ha hosszabb ideje nem használta a pH mérőt, akkor érdemes a mérések előtt kalibrálni a műszert.

Amennyiben naponta használja a műszert és a mérések nem igényelnek laboratóriumi pontosságot, úgy elegendő hetente egy alkalommal kalibrálni a pH mérőt.

Igen. A műszereinkre 1 év garanciát adunk, míg az elektródokra fél év garanciát vállalunk.
Természetesen, hiszen rendelkezésre áll a hazai szervizünk. A megvizsgálni kívánt műszert személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a 6726 Szeged Alsó-kikötő sor 11/C címre egy rövid e-mail vagy levél kíséretében a tapasztalt hibával kapcsolatosan.

Átlagosan elmondható, hogy az esetek legnagyobb többségében nem a mérőműszer hibásodik meg, hanem a pH elektród. Egy helyesen karbantartott és használt pH elektród átlagos élettartama 1,5-2 év lehet, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja, amelyekről itt tájékozódhat. Az elektród helyes karbantartásáról itt olvashatók további információk.

Összefoglalva a pH mérőműszer akár több tíz évig is használható marad, míg az elektródok esetén számolni kell a 1,5 vagy 2 évenkénti cserére, helyes karbantartás mellett is.

A pH elektródra használaton kívül mindig helyezzük vissza a védőkupakot és a kupak tartalmazzon néhány milliliter elektródtároló oldatot (HI 70300S) vagy, ennek hiányában, 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot.

Figyelem! Soha ne tárolja a pH elektródot desztillált vagy ioncserélt vízben és lehetőleg csapvízben se. Továbbá kerülje az elektród szárazon való tárolását is.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH-érték: 0,000 és 14,000 pH között
pH-mV érték: ±1000,0 pH-mV
Hőmérséklet: -20,0 és 120,0 °C között
Pontosság pH-érték: ±0,002 pH
pH-mV érték: ±0,2 mV
Hőmérséklet: ±0,2 °C
Kalibrálás Automatikus három vagy ötpontos pH kalibrálás
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus (-20,0 és 120,0 °C között)
Adatrögzítés 1000 mérés adatai menthetők el
Adatátvitel USB
Környezet 0 és 50 °C között; legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 5 VDC hálózati adapter
A műszer tartozékai
Tartozék pH-elektród, 4,01; 7,01 és 10,01 pH-s puffer-oldatok (2-2 tasak), tisztítóoldat (2 tasak) és minőségi tanúsítvány
Méretek és súly
Méretek 140 mm x 13 mm x 202 mm
Súly 250 g

Címkék: pH-érték, edge®


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.