HI 2202 edge®blu vezeték nélküli pH mérő

 • Bruttó ár: 248 374 Ft


HI 2202 Az első Bluetooth® Smart technológiával rendelkező pH mérő

Szabadítsa meg magát a gubancos vezetékek hálózatától. Válassza a Hanna Instruments edge® blu pH mérőjét, amely a HALO® Bluetooth® Smart technológiát alkalmazó pH elektróddal használható.

A HALO pH elektród használható okos telefonnal és táblagéppel is, amely képes futatni a HANNA LAB APP alkalmazást.

A pH mérő főbb jellemzői

 • HALO® Bluetooth® technológiás pH elektród (HI11102)
 • Széles pH mérési tartomány -2,000 és 16,000 pH között *
 • Választható pH érték felbontás 0,01 vagy 0,001 pH
 • ±0,002 pH pontosság 0,001 pH értékes felbontás esetén vagy ±0,01 pH pontosság 0,01 pH értékes felbontás esetén
 • Ötpontos kalibrálás amely 7 standard, valamint két tetszőleges puffer értékkel hajtható végre
 • Automatikus hőmérséklet-kompenzáció
 • Adatmentés (manuálisan gombnyomásra, manuálisan a mérés stabilizálódása után, illetve automatikusan a megadott időközönként)
 • GLP adatok (dátum, idő, a használt kalibrálási oldatok, az offset és a slope értékek)
 • CAL Check funkció
 • A túl régen végrehajtott kalibrálásra figyelmeztető funkció
* A tényleges pH mérési tartomány a használt pH elektródtól függ

edge® blu technikai jellemzői


Újratölthető akkumulátor

A műszer a beépített akkumulátornak köszönhetően hordozható is. Az akkumulátor automatikusan töltődik, ha a műszer az asztali tartóállványon vagy a falra szerelhető rögzítőkeretben van elhelyezve (az állványt és a keretet az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni). Az akkumulátor közvetlenül tölthető a mikro USB porton vagy a hagyományos USB porton keresztül is, amennyiben a műszer számítógéphez vagy az elektromos hálózathoz van csatlakoztatva.

Két USB port

A hagyományos USB porton keresztül az adatok könnyen áttölthetők egy USB adathordozóra. A mikro USB porton keresztül a készülék a számítógéphez is csatlakoztatható és az adatok közvetlenül átmásolhatók.

Adatrögzítés

Az adatrögzítés három módja: adatmentés gombnyomásra, adatrögzítés a mérés stabilizálódásakor, illetve adatmentés megadott időközönként. 200 mérés eredményei menthetők el gombnyomásra, 200 mérés eredménye menthető el automatikusan a mérés stabilizálódásakor. Az automatikus adatmentés időküze 5 másodperc és 180 perc között állítható, 600 mérés eredményei menthetők el. Az adatrögzítés indítható a mérőműszerről vagy a HALO elektród gombjának megnyomásával is.

GLP (Helyes Laboratóriumi Gyakorlat)

A digitális elektródok elmentik a legutóbbi kalibrálás adatait (dátum, idő, a használt kalibráló oldatok). Az elektród csatlakoztatása során a műszer automatikusan letölti a GLP adatokat.

Bluetooth Smart technológia

A HI11102 HALO® pH elektród a Bluetooth Smart technológiának köszönhetően csatlakoztatható a mérőműszerhez. Ez a technológia alacsony áramellátást igényel így biztosítva legalább 500 órányi folyamatos használatot. A Bluetooth kapcsolat 10 méteren belül tartható fent az elektród és a mérőműszer között.

edge pH

Cal Check funkció

A Hanna Instruments által kifejlesztet Cal Check funkció a kalibrálás során elemzi az elektród válaszát az adott puffer oldat esetében, és amennyiben valamilyen potenciális hibát észlel, akkor figyelmezteti a felhasználót (mint például szennyeződött puffer oldat vagy elektród). A kalibrálás után mérési módban is látható a kijelzőn az elektród állapota. Ennek megállapítása a pH elektród offset és slope értékei alapján történik.

Automatikus elektród felismerés

A HALO elektród gombjának megnyomásával az elektród kapcsolatra kész állapotba lép és az edge blu automatikusan felismeri azt. Amint összepárosítottuk az elektródot a mérőműszerrel, az elektród sorozatszáma, kalibrálási adatai (dátum, idő, a felhasznált pufferek) és az elektród specifikációja áttöltésre kerül a mérőműszerbe. Annak köszönhetően, hogy mindezeket az adatokat az elektród tárolja magában, könnyebbé teszik a különféle HALO elektródok cseréjét, mivel így nincs szükség az újrakalibrálására a csere során. Az elmentett mérési fájlok tartalmazzák a HALO elektród információit és kalibrációs adatait is.

Az edge megjelenése


Kapacitív érintőgombok

Az érzékeny kapacitív érintőgombok az egyszerű navigációt teszik lehetővé a műszer menürendszerében.

Könnyen leolvasható LCD kijelző

Az edge műszerek nagyméretű, 14 cm átmérőjű LCD kijelzővel rendelkeznek, amelyről a mérési eredmények akár 5 méter távolságból is könnyedén leolvashatók.

Kis méret

A falra szerelhető tartónak köszönhetően (amely a műszer tartozéka) az edge nem vesz el helyet más asztali műszerektől az amúgy is zsúfolt laboratóriumi munkaasztalon. A tartókeret beépített csatlakozót tartalmaz a töltő számra, amely automatikusan tölti a műszer akkumulátorát.

Az edge egy hibrid műszer, amely használható hordozható, asztali, vagy akár falra szerelt mérőműszerként is.

edge hordozható

Hordozható funkció

Az edge könnyített szerkezetének köszönhetően ideális terepi mérések elvégzésére is, mivel könnyen belefér akár hátizsákba. Az akkumulátor 8 órára elegendő üzemidőt biztosít.

edge fali

Fali funkció

A falra szerelhető tartókeretnek köszönhetően az edge akár folyamatos megfigyelésre is használható, illetve hely takarítható meg a laboratóriumi asztalon is.

edge asztali

Asztali funkció

Az asztali tartóállvány rendelkezik rugalmas elektródtartó karral és a legkönnyebben leolvasható szögben tartja a műszert.

HI11102 HALO pH elektród Bluetooth Smart technológiával


Az edge blu® mérőműszer alaptartozéka a HI11102 HALO vezeték nélküli pH elektród.

Az elektród anyaga üveg, amely a legtöbb vegyszerrel szemben ellenálló és könnyen tisztítható. A gél elektrolit töltetnek köszönhetően gondozásmentes, így nincs szükség feltöltő oldatra. A dupla átvezető révén még az olyan oldatok estén is megbízhatóan használható, amelyek nehézfém-szennyezőanyagokat vagy Tris puffert tartalmaznak.

 • Gél töltetű pH elektród
 • Dupla átvezetős referencia
 • Beépített hőmérséklet-érzékelő
 • Széles pH (0-12 pH) és hőmérséklet (-5 és 80 °C közötti) mérési tartomány

Gyakori kérdések


Nagypontosságú mérések elvégzéséhez minden alkalommal a mérés megkezdése előtt érdemes kalibrálni.

Ha hosszabb ideje nem használta a pH mérőt, akkor érdemes a mérések előtt kalibrálni a műszert.

Amennyiben naponta használja a műszert és a mérések nem igényelnek laboratóriumi pontosságot, úgy elegendő hetente egy alkalommal kalibrálni a pH mérőt.

Igen. A műszereinkre 1 év garanciát adunk, míg az elektródokra fél év garanciát vállalunk.
Természetesen, hiszen rendelkezésre áll a hazai szervizünk. A megvizsgálni kívánt műszert személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a 6726 Szeged Alsó-kikötő sor 11/C címre egy rövid e-mail vagy levél kíséretében a tapasztalt hibával kapcsolatosan.

Átlagosan elmondható, hogy az esetek legnagyobb többségében nem a mérőműszer hibásodik meg, hanem a pH elektród. Egy helyesen karbantartott és használt pH elektród átlagos élettartama 1,5-2 év lehet, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja, amelyekről itt tájékozódhat. Az elektród helyes karbantartásáról itt olvashatók további információk.

Összefoglalva a pH mérőműszer akár több tíz évig is használható marad, míg az elektródok esetén számolni kell a 1,5 vagy 2 évenkénti cserére, helyes karbantartás mellett is.

A pH elektródra használaton kívül mindig helyezzük vissza a védőkupakot és a kupak tartalmazzon néhány milliliter elektródtároló oldatot (HI 70300S) vagy, ennek hiányában, 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot.

Figyelem! Soha ne tárolja a pH elektródot desztillált vagy ioncserélt vízben és lehetőleg csapvízben se. Továbbá kerülje az elektród szárazon való tárolását is.

Műszaki adatok
Mérési tartomány -2,000 és 16,000 pH között
±1000 mV
Pontosság ±0,002 pH; ±0,01 pH;
±0,2 mV
Kalibrálás Automatikus, legfeljebb ötpontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus
Adatrögzítés 1000 mérés adatai menthetők el
Adatátvitel USB
Környezet 0 és 50 °C között; legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 5 VDC hálózati adapter
A műszer tartozékai
Tartozék Kombinált tartó a műszer és az elektród elhelyezéséhez, falra szerelhető rögzítőkeret, USB kábel, pH-elektród, kalibráló puffer oldatok (3 tasak), tisztító- és tárolóoldat, hálózati adapter, használati utasítás és minőségi tanúsítvány
Méretek és súly
Méretek 140 mm x 12 mm x 202 mm
Súly 250 g

Címkék: pH-érték, HALO®, edge®


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.