HI 5222 Laboratóriumi ionszelektív műszer

 • Bruttó ár: 488 391 Ft


HI 5222 Laboratóriumi asztali pH/ORP és ionszelektív (ISE) mérő

A HI5222 laboratóriumi asztali pH/ORP és ionszelektív (ISE) mérőműszert két mérési csatornával láttuk el így a felhasználó egy műszer segítségével mérhet egyszer két különböző paramétert is. A műszer univerzális BNC csatlakozókkal rendelkezik, így a széles pH, ORP és ISE elektród kínálatunkból választható ki a mérési igényeihez leginkább megfelelő elektród. A pH mérő számos további hasznos funkcióval rendelkezik, mint az adatmentés, a grafikonábrázolás, a GLP funkció és a többpontos pH és ISE kalibráció.

A mérőműszer főbb jellemzői

 • Kombinált újratölthető üveg pH elektród általános laboratóriumi vizsgálatokhoz
 • Széles pH mérési tartomány -2,000 pH és 20,000 pH között*
 • Választható pH-felbontás 0,1 pH; 0,01 pH vagy 0,001 pH
 • ±0,002 pH pontosság 0,001 pH értékes felbontás esetén
 • Automatikus hőmérséklet-kompenzálás (-20,0 és 120,0 °C között)*
 • mV mérési tartomány ±2000 mV-ig, ±0,2 mV-os pontossággal
 • Ötpontos pH kalibráció 8 standard és 5 egyedi érték alapján
 • Ötpontos ISE kalibráció 5 stanadard vagy 5 egyedi érték alapján
 • CAL Check funkció a kalibráció ellenőrzéséhez
 • GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) funkció a kalibrálási adatok megjelenítéséhez
 • Adatmentés (manuális, AutoHold, illetve automatikus a megadott időközönként)
 • Adatátvitel USB-B porton keresztül

* A tényleges mérési tartomány a használt pH elektródtól függ

komplett csomag

Komplett csomag

A műszer tartozékai: mérőműszer, HI1131B pH elektród, HI7662-W hőmérséklet-érzékelő, HI70004P 4,01 pH értékű tasakos kalibráló oldat (2x25 ml), HI70007P 7,01 pH értékű tasakos kalibráló oldat (2x25 ml), HI700601 tasakos általános elektródtisztító oldat (2x25 ml), HI7082 3,5M KCl elektrolit (30 ml), HI76404W elektródtartó kar, hálózati adapter, elektród feltöltő pipetta, magyar nyelvű használati útmutató és minőségi tanúsítvány.

A pH mérő részletes műszaki jellemzői


Két csatorna

A műszer két mérési csatornával rendelkezik, ezekhez pH, ORP vagy ISE elektród csatlakoztatható. Minden csatorna rendelkezik egy BNC, egy referencia és egy hőmérséklet-érzékelő csatlakozással. A két csatorna galvanikusan elszigetelt, ennek köszönhetően a két elektróddal hajtható végre a mérés egyszerre ugyanabban a mintában bármilyen interferencia nélkül.

kettő bemeneti csatorna

Személyre szabható kezelőfelület

Különféle mérési módok érhetők el a műszer használatakor, mint például az egyszerű (basic) mérési mód GLP adatokkal vagy anélkül, valósidejű grafikonábrázolási mód vagy az adatrögzítési mód.
Megadható a kalibráció stabilitásának kritériuma: gyors, közepes vagy pontos. A műszer riasztást is képes adni a megadott tartományon kívüli mért értékek esetén.

Színes LCD kijelző

A LCD kijelező színei személyre szabhatók, illetve elérhető a valós idejű grafikonábrázolás is. A felhasználói élményt a virtuális gombok teszik még nagyszerűbbé.

Érintőgombos kezelőfelület

A műszer használata a nyolc darab érintőgomb segítségével történik, amelyek között négy dedikált gomb van. Ezek segítségével a rutinműveletek végezhetők el (pl. a kalibráció vagy a mérési módok közötti váltás). A további négy gomb az úgynevezett "virtuális gomb", melyek a funkciója az adott sziutációtól függ (pl. kilépés, adatrögzítés kezdése/befejezése, stb.).

Választható kalibráció

A kalibrálás beállításainál választhatjuk az automatikus puffer felismerést, a félautomatikus vagy a manuális kalibrálást. Ezek után a kalibrációt öt pontra végezhetjük el nyolc választható standard érték (1,68; 3,00; 4,01; 6,86; 7,01; 9,18; 10,01 és 12,45 pH) és öt egyéni puffer érték alapján.

GLP (Helyes Laboratóriumi Gyakorlat)

A GLP adatok, azaz a kalibrációval kapcsolatos információk egy gombnyomással elérhetők. A műszer tárolja a kalibráció dátumát, idejét, a használt puffereket, és a slope értékét. Az offset érték csak a pH elektródok estében tekinthető meg.

CAL Check funkció

A beépített funkciónak köszönhetően a műszer figyelmezteti a felhasználót, ha a kalibráció során valamilyen probléma lép fel (az elektród sérült/törött vagy az oldatok szennyezettek). Kalibráció után megjelenik az elektród állapota, amelyet a készülék a slope és offset értékek alapján számít.

Adattárolás

Három adatrögzítési mód választható ki: automatikus, manuális és automatikus kimerevítés. 100 rögzítési adatcsoport (automatikus vagy manuális mód esetén), adatcsoportonként 50.000 adat menthető el. Az automatikus adatrögzítéshez beállítható a mintavételi időköz.

Adatátvitel

Az elmentett adatok egyszerűen átmásolhatók a számítógépre egy USB kábel és a HI92000 szoftver segítségével.

Az ISE mérés részletes műszaki jellemzői


Választható mértékegység

Az ionszelektív mérés és kalibráció során több különböző mértékegység közül választhatunk: ppt, g/l, mg/ml, ppm, mg/l, µg/ml, ppb, µg/l, mg/ml, M, mol/l, mmol/L, %w/v.

ISE kalibráció

5 pontos kalibráció lehetséges standard és egyedi értékek alapján.

Előre programozott módszerek

Az ionkoncentráció meghatározása könnyebben elvégezhető az előre programozót módszerek segítségével. A műszer a kijelzőn megjelenő utasításokkal automatikusan végigvezeti a felhasználót az ionszelektív mérés folyamatán, illetve automatikusan elvégzi a szükséges számításokat is. Az előre programozott módszerek használatával, nagyobb pontossággal lesz képes mérni az ionkoncentrációt elkerülve a közvetlen ionszeletív mérésből fakadó pontatlanságokat.

Known Addition (ismert koncentrációjú anyag hozzáadása)

Ennél a mérési módnál a mért iont tartalmazó, ismert koncentrációjú standard oldatot adunk a mintához. A mV-potenciál különbsége alapján kiszámítható a minta ionkoncentrációja.

Known Subtraction (ismert koncentrációjú anyag kivonása)

Ennél a mérési módnál ismert koncentrációjú standard oldatot adunk a mintához, amely reakcióba lép a mérendő ionnal. Ismerni kell a standard oldat és a minta közötti sztöchiometrikus arányt. A mV-potenciál különbsége alapján kiszámítható a minta ionkoncentrációja.

Analyte Addition (minta hozzáadása)

Ez a módszer hasonló a „Known Addition” metódushoz azzal a különbséggel, hogy arányos mennyiségű mintát adunk egy ismert koncentrációjú standard oldathoz. A minta és a standard oldat ugyanazt az iont tartalmazza. A mV-potenciál különbsége alapján kiszámítható a minta ionkoncentrációja.

Analyte Subtraction (minta kivonása)

Ennél a metódusnál arányos mennyiségű mintát adunk egy ismert koncentrációjú standard oldathoz, amely részlegesen reakcióba lép a mérendő ionnal. Ismerni kell a standard oldat és a minta közötti sztöchiometrikus arányt. A mV-potenciál különbsége alapján kiszámítható a minta ionkoncentrációja.

Általános célú laboratóriumi pH elektród

A pH mérő tartozéka HI1131B kombinált laboratóriumi pH elektród. Anyagának és kialakításának köszönhetően 0 és 14 pH között, akár 100 °C hőmérsékletig is használható az elektród.


üveg ph elektród

A nagy érzékelőfelület optimális kapcsolatot biztosít az elektród pH érzékelője és a mérendő minta között. A porózus kerámia átvezetőn keresztül a referencia oldat könnyen a mérendő mintába áramlik, amely pontos és gyors pH mérést tesz lehetővé.

üveg ph elektród

Idővel csökken az elektródban található elektrolit mennyisége. Ez a HI 7082 (3,5 M KCl) oldattal tölthető újra, így az elektród tovább használható.

üveg ph elektród

Az elektród BNC csatlakozóval rendelkezik, így szinte bármilyen BNC csatlakozós műszerrel kompatibilis.

Amennyiben többre van szüksége mint pH mérés?

Nézze meg a HI5000-es termékcsalád többi tagját is.


hi5221 pH/ORP mérő

HI5221 Laboratóriumi pH/ORP mérő

A laboratóriumi asztali mérőműszerrel a pH- és redoxpotenciál (ORP) érték mérhető. A műszer univerzális BNC csatlakozókkal rendelkezik, így a széles pH és ORP elektród-kínálatunkból választható ki a mérési igényeihez leginkább megfelelő elektród.

Tovább a műszerre
hi5421 do mérő

HI5421 Laboratóriumi DO mérő

A laboratóriumi asztali mérőműszerrel az oldott oxigén (DO), a biológiai oxigénigény (BOI), az oxigénfelvétel (OUR) és a fajlagos oxigénfelvétel (SOUR) mérhető.

Tovább a műszerre
hi5321 ec/tds mérő

HI5321 Laboratóriumi EC/TDS mérő

A laboratóriumi asztali mérőműszerrel a vezetőképesség (EC), az összes oldott sótartalom (TDS), az ellenállás és a sótartalom mérhető. Az EC mérő a négygyűrűs platina vezetőképesség szondának köszönhetően széles mérési tartományban használható (0 µS/cm és 100,0 mS/cm között).

Tovább a műszerre
Specifikáció HI 5222
Mérési tartomány pH: -2,000 - 20,000 pH
ORP: ±2000 mV
ISE: 1x10-6 és 9,99x1010 koncetráció között
T: -20,0 és 120,0 °C között vagy 253,15 és 393,15 K között
Felbontás pH: 0,1; 0,01; 0,001 pH
ORP: 0,1 mV
ISE: 1; 0,1; 0,01; 0,001 koncetráció
T: 0,1 °C; 0,1 K
Pontosság pH: ±0,1; ±0,01 pH; ±0,002 pH
ORP: ±0,2 mV
ISE: ±0,5% (egy vegyértékű ionok); ±1% (két vegyértékű ionok)
T: ±0,2 °C; ±0,2 K
Kalibráció pH: automatikus max. 5 pontos (8 standard és 5 egyedi érték alapján)
ISE: automatikus max. 5 pontos (7 standard és 5 egyedi érték alapján)
Hőmérséklet-kompenzáció Automatikus vagy manuális -20,0 és 120,0 °C között
Elektród HI1131B kombinált pH elektród 1 m hosszú vezetékkel
Hőmérséklet szonda HI7662-W rozsdamenetes acél hőmérséklet szonda 1 m hosszú vezetékkel
Bemeneti csatornák 2 db pH/ORP/ISE
GLP adatok kalibrációs pontok, elektród offset és slop érték, dátum, idő, felhasznált pufferek
Adattárolás max. 100 000 mérési eredmény tárolható el
 • intervallum: választható 1 sec és 180 min között
 • típus: automatikus, manuális, autoHOLD
Kijelező színes LCD 240x340 pixel
Bemenetek 1 db USB port (PC kapcsolat)
Környezet 0 és 50°C között, max. 95% RH
Áramellátás 12 VDC adapter
Méretek és súly 160 x 231 x 94 mm; 1,2 kg
Műszaki adatok
Mérési tartomány pH-érték: -2,0 és 20,0 pH; -2,00 és 20,00 pH; -2,000 és 20,000 pH között
ORP: ±2000 mV
ISE: a megvásárolt ISE-elektródtól függ
Hőmérséklet: -20,0 és 120,0 °C között; 253,15 és 393,15 K között
Pontosság pH-érték: ±0,1 pH; ±0,01 pH; ±0,002 pH
ORP: ±0,2 mV
ISE: ±0,5% (egy vegyértékű ionok); ±1% (két vegyértékű ionok)
Hőmérséklet: ±0,2 °C; ±0,2 K (a szonda hibáján kívül)
Kalibrálás Automatikus, legfeljebb ötpontos, 8 standard és 5 egyedi érték alapján
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus vagy manuális, (-20,0 és 120,0 °C között)
Adatrögzítés Csatornánként max.100.000 mérés adatai menthetők el 100 adatcsoportban, adatcsoportonként 50.000 mérés adataival.
Választható adatrögzítési funkciók: automatikus, manuális, AutoHold.
Beállítható adatrögzítési időintervallum: 1 másodperc és 180 perc között
Adatátvitel USB-B
Környezet 0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 12 VDC hálózati adapter (tartozék)
A műszer tartozékai
Tartozék pH-elektród, hőmérséklet-szonda, tisztítóoldat, 4,01 és 7,01 pH-s puffer-oldatok, elektrolit-oldat az elektród újratöltéséhez, tartóállvány az elektród rögzítéséhez, hálózati adapter és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 231 mm x 94 mm x 160 mm
Súly 1.0 kg

Címkék: pH-érték, redoxpotenciál (ORP)


HANNA Instruments Service Kft. © 2022.