HI 83308 Többparaméteres fotométer vízkezelési mérésekhez

 • Bruttó ár: 218 084 Ft


HI 83308 vízkezelési mérésekhez tervezve

A HI 83308 asztali fotométer a vízzel kapcsolatos 15 paraméter mérésére képes. Az előre programozott 23 mérési metódusnak köszönhetően több mérési tartományban és eltérő kémiai formákban képes a paraméterek mérésére.

víz kiömlő

Vízkezeléssel kapcsolatos jelentősége

A vízminőség ellenőrzése során a vastartalom mérése fontos lépés, mivel a vas befolyásolja a víz színét, szagát és zavarosságát. Az akváriumtulajdonosoknak érdemes vizsgálni a víz ammóniatartalmát, mivel nagy mennyiségben mérgező a halak számára. Másik jelentős paraméter a fluoridtartalom. A megfelelő mennyiségű fluorid az ivóvízben segít megelőzni a fogszuvasodást. Ha azonban túl alacsony a víz fluoridtartalma akkor hatástalan, ha túl sok akkor pedig a fogak elszíneződését okozhatja.

A fotométer tulajdonságai

Beépített időzítő

 • A reakcióidő a kolorimetriás mérések során kulcsfontosságú.
 • A visszaszámláló segít, hogy a felhasználó kivárja a reakciók befejeződéséhez szükséges időtartamokat a mérés folytatása előtt.

Abszorbancia mérési mód

 • Lehetséges az abszorbancia közvetlen mérése is a műszer által használt valamennyi hullámhosszon (420 nm, 466 nm, 525 nm, 575 nm, 610 nm).
 • Ebben a módban a felhasználók saját kalibrálási görbéket készíthetnek és a mintákat egyedi reagensekkel mérhetik.

Közvetlen koncentráció mérés

 • Alacsony, közepes és magas mérési mód érhető el a legtöbb paraméter esetében, továbbá lehetséges a mért koncentráció közvetlen megjelenítése is.
 • A paramétereket különböző kémiai formákban lehet kifejezni az egyéni igények alapján.

Cal Check funkció

 • A Cal Check standardokat úgy alakítottuk ki, hogy mindegyik küvetta egy speciális abszorbancia értéket szimuláljon az adott hullámhosszon, így ellenőrizve annak a pontosságát.

Digitális pH elektród

 • Takarítson meg helyet vizsgálja a pH értéket és végezzen fotometriás méréseket egy műszerrel.
 • A pH értéket a GLP információkkal együtt menti el (dátum, idő, kalibrálási pontok, valamint az elektród offset és slope értéke).

Adatrögzítés egy gombnyomásra

 • 1000 fotometriás és pH mérés adatait képes eltárolni.
 • A billentyűzet segítségével megadható az elmentett adatokhoz tartozó felhasználói információk és mintaazonosítók is.

Könnyebb adatátvitel és dupla USB port

 • Az egyik USB port segítségével az adatok átmenthetők egy flash meghajtóra, míg a másik port segítségével a közvetlen számítógépes kapcsolat valósítható meg.
 • Az elmentet adatok .csv fájlformátumban érhetők el.

Beépített akkumulátor

 • A műszer használható asztali és hordozható fotométerként, köszönhetően a beépített litíum akkumulátornak, amely 50 órányi folyamatos használatot tesz lehetővé.

Kiegészítők

kiegészítők

Kiegészítők

Küvetták, kupakok és sok más hasznos fotometriai kiegészítő.

A kiegészítőkhöz

* a kiegészítők külön vásárolhatók meg

fotometriai reagensek

Fotometriai reagensek

Az összes fotometriai reagens az alumínium mérésétől a vas elemzéséig.

A reagensekhez

* a reagensek külön vásárolhatók meg

hi839800 reaktor

További fotométerek

Spektrofotométer, asztali és hordozható fotométerek, kézi koloriméterek (Checker HC).

A kategóriához

Fejlett optikai rendszer

optikai rendszer

Nagy hatékonyságú LED fényforrás

A LED-alapú fényforrás jobb teljesítményt nyújt, mint a Volfram-szálas lámpák. A LED-ek jóval, nagyobb fényerővel rendelkeznek, amelyek így több fényt szolgáltatnak kisebb energia felhasználása mellett. Ezen kívül kevesebb hőt is termelnek, így stabilabb mérést tesznek lehetővé.

Minőségi interferenciaszűrők

A keskenysávú interferenciaszűrő nemcsak nagyobb hullámhossz-pontosságot biztosít (+/-1 nm), hanem növeli a hatékonyságot is, mivel fényesebb, erősebb jeltovábbítást tesz lehetővé.

Referencia-detektor a stabilabb fényforráshoz

A fotométer egy prizmát használ a belső referenciarendszer részeként. A referencia-detektor kompenzál minden olyan fényeltérést, amely az áramingadozásból vagy a környezeti hőmérséklet változásából adódik.

Fókusz lencse az intenzívebb fénykibocsátásért

Azzal, hogy fókusz lencsét adtunk az optikai útvonalhoz elősegítettük azt, hogy a küvettán keresztülhaladó fény egészét hasznosítani lehessen. Továbbá ezt a fókuszált fény egyenesen a szilikon fényérzékelőre továbbítható. Ez az innovatív megoldás megszünteti az üveg küvetták tökéletlenségéből és karcolódásaiból fakadó hibákat, kiküszöbölve ezzel a küvetták indexelésének szükségességét.

A mérhető paraméterek: ammónia, cink, ezüst, fluorid, foszfát, klór (szabad és összes), mangán, molibdén, nikkel, nitrát, oldott oxigén (DO), pH-érték, réz, szilícium-dioxid, vas. A paraméterekkel kapcsolatos további részletek a "Letölthető dokumentumok" fül alatt található brosúrában olvashatók.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH-érték (elektróddal): -2,00 és 16,00 pH között
Hőmérséklet: -20,0 és 120,0 °C között
Abszorbancia: 0,000-4,000 Abs
Környezet 0 és 50 °C között; legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 5 VDC adapter (USB 2.0) és beépített akkumulátor
A műszer tartozékai
Tartozék 4 db mérőküvetta kupakkal, törlőkendő a küvetták tisztításához, olló, USB csatlakozókábel, hálózati adapter és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 206 mm x 97 mm x 177 mm
Súly 1.0 kg

Címkék: ammónia, cink, ezüst, fluorid, foszfát, klór, mangán, molibdén, nikkel, nitrát, oldott oxigén (DO), pH-érték, réz, szilícium-dioxid, vas


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.