HI 9142 Hordozható oldott oxigén mérő

  • Bruttó ár: 177 698 Ft


A hordozható HI 9142 mérőműszer az oldott oxigéntartalom (DO) mérésére szolgál. A mintavétel helyén végrehajtható azonnali mérések növekvő igényének köszönhetően állandó a kereslet a hordozható és cseppálló DO-mérők iránt. A terepen végzett mérések során a műszerek ki vannak téve az időjárás hatásainak. A hideg, az eső, a hó és a por a sérülést okozhatnak, így csökken a DO-mérő teljesítménye, pontossága és élettartama. Kialakításának köszönhetően a strapabíró műszer számára mindez nem jelent problémát. A használat roppant egyszerű, a kalibrálás könnyen végrehajtható. Nincs szükség vegyi anyagokra vagy hosszas kalibrálási procedúrára. A műszer az oldott oxigéntartalom mellett a hőmérséklet mérésére is alkalmas.


A műszer borászati konfigurációban is megvásárolható, mivel az oldott oxigéntartalom ismerete a borászok számára is fontos. A borban és a mustban található oldott oxigén fontos szerepet tölt be a borkészítés egyes szakaszaiban, mint például a lefejtés, a szűrés és az érlelés során, illetve a palackozás előtt. A borászati mérések sajátosságai szerint tervezett szonda kialakításának köszönhetően a borban található oldott oxigén mérése a borosüvegben is elvégezhető. A műszer tartozékai között megtalálható a méréshez szükséges valamennyi eszköz. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor mérésére.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0,0‐19,9 mg/l
Pontosság ±1,5%
Kalibrálás Manuális, egy‐ vagy kétpontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus, 0 és 30 °C között
Elektród Polarográfos DO-szonda
Környezet 0 és 50 °C között; maximum 100%‐os relatív páratartalom
Áramellátás 3 db 1,5 voltos AAA elem (kb. 1000 óra használatra elegendő)
A műszer tartozékai
Tartozék DO‐szonda, 2 db tartalék membrán, 30 ml elektrolit‐oldat, kalibráló csavarhúzó, elemek, hordtáska és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 80 mm x 60 mm x 196 mm
Súly 500 g

Címkék: oldott oxigén (DO)


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.