HI 921 Automata mintaváltó a HI 902 titrátorhoz

Érdeklődés esetén keressen minket elérhetőségeinken!


A HI 921 automata mintaváltó a HI 902C automata titrátor korszerű kiegészítője, amely több minta elemzését nagyban felgyorsítja és megkönnyíti.

  • Kémiailag ellenálló perisztaltikus és membrános pumpák
  • Multifunkcionális adagolókar
  • 16 vagy 18 férőhelyes változatban
  • Automatikus tálcafelismerés
  • Beépített mágneses keverő
  • Testreszabható mérési metódusok
  • Segítünk beüzemelni a műszert és betanítani a végfelhasználókat

Magas fokú automatizálás

automata mintaváltó adagoló

Kémiailag ellenálló adagolópumpák

A mintaváltó három perisztaltikus pumpával és egy membrános pumpával is felszerelhető. A hosszú élettartam biztosítása érdekében az adagolópumpák vegyszerálló műanyagból készülnek. A perisztaltikus pumpák átfolyási sebessége 200 ml/perc, a membrános pumpa átfolyási sebessége 400 ml/perc. Mindkét pumpatípus használható az oldatok adagolásához és eltávolításához, illetve a minták hígításához.

automata mintaváltó kar

Adagolókar

Az automata mintaváltó elektródtartójában három 12 mm átmérőjű elektród, egy hőmérséklet-érzékelő, egy szívócső, öt, többféle célra felhasználható adagolóhegy és egy keverőszár helyezhető el, így az eszköz sokoldalúan alkalmazható.

automata mintaváltó állapotjelző

Állapotjelző

A működési állapotot jelző fények látható helyen, a mintaváltó tetején kaptak helyet. A fényjelzés távolról is jól látható, és megegyezik a titrátor kijelzőjén olvasható állapotjelzésekkel.

HI921 automata mintaváltó

A mintaváltó képességei

Minták férőhelye

A HI 921 automata mintaváltó két változatban (16 vagy 18 férőhelyes tálcával) vásárolható meg. A 16 férőhelyes tálca esetén a mintatartó edények kapacitása 150 ml, míg a 18 férőhelyes tálca esetén az űrméret 100 ml. A mintatartók vegyszerálló anyagból készülnek és mosogatógépben is tisztíthatók.

Automatikus tálcafelismerés

A beépített rádiófrekvenciás azonosítónak (RFID) köszönhetően a mintaváltó képes felismerni a tálca méretét és szériaszámát, így a felhasználó több tálcán is előre összekészítheti a mintákat. Az RFID olvasó gondoskodik róla, hogy mindig a helyes tálcát használja.

A mintatartók érzékelése

A HI 921 rendelkezik optikai infravörös sugárral, ennek segítségével képes érzékelni, ha egy mintatartó hiányzik a tálcáról. A mintaváltó programozható, így beállítható, hogy mit tegyen olyan esetben, amikor egy mintatartó edény hiányzik (így például kihagyhatja, szüneteltetheti vagy leállíthatja a titrálást).

Mágneses keverő

A mintaváltót beépített mágneses keverővel is felszerelték, így egyszerűen el kell helyezni egy kis mágneses keverőpálcát az edényekben. Másik megoldás lehet az adagolókarba építetett keverőszár használata. A mágneses keverő és a keverőszár sebessége külön-külön állítható.

titrátor büretta

Mintakezelés és rögzítés

A mintanevek automatikusan sorszámozása.

A minta tömege automatikusan megadható egy analitikai mérleg segítségével, ezt a műszer RS232 portjához kell csatlakoztatni.

Tálcánként három mintatartó állítható be az elektródok öblítéséhez.

Jelentéskészítés

Személyre szabható mérési sorozatok

A HI 902C titrátor által tárolt titrálási metódusok mind elérhetők a mintaváltó használata esetén is. A metódusok testre szabhatók és részletesen optimalizálhatók a mérési sorozatok, hogy az adott alkalmazási területnek vagy felhasználónak a leginkább megfeleljenek.

Részletes mérési jelentések

A mintaváltó jelentései tartalmazzák a minta nevét, a mérőpoharak pozícióját, a minta tömegét, a tálca adatait, illetve elérhetők az egy-egy minta mérésével kapcsolatos részletes jelentések is.


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.