HI 96710 Fotométer (klór és pH-érték)

  • Bruttó ár: 94 907 Ft

Lehetséges választásokA hordozható uszodatechnikai HI 96710 fotométer segítségével a medencevízben található szabad és összes klórtartalom, illetve a pH‐érték mérése lehetséges. A mérések végrehajtásához külön megvásárolható reagensekre van szükség. A műszer segítségével gyors és olcsó fotometriai mérések hajthatók végre. A cseppálló burkolat megfelelő védelmet biztosít a por és a szennyeződés ellen, így a műszer használható a terepen végzett mérések során is.

A fotométer teljes készlet formájában is beszerezhető (HI 96710C), amely tartalmazza az ellenőrzéshez szükséges standard oldatokat, illetve egy törlőkendőt a küvetták tisztításához és egy ollót a tasakos reagensek felbontásához.


A magánmedencék és nyilvános fürdők vizének legfontosabb paramétere a mikrobiológiai vízminőség. A legelterjedtebb hagyományos fertőtlenítési mód a klóros kezelés. A klór számos formában bejuttatható a vízbe. A klórgáz, a nátrium-hipoklorit oldat és a kalcium-hipoklorit az általánosan használt formák, de esetenként a klór-dioxidot részesítik előnyben. Gyakori a klórtabletták használata is, mivel egyetlen tablettával elvégezhető a fertőtlenítés és az ülepítés, illetve kiküszöbölhető az algásodás. Klór használata esetén elengedhetetlen a szabad (aktív) klórtartalom folyamatos mérése.A túl magas koncentráció a bőr és a nyálkahártya irritációját idézheti elő, belélegzése pedig mérgezést is okozhat. Túl alacsony klórtartalom esetén elszaporodhatnak a gombák és a baktériumok. Fontos paraméter a pH-érték, mivel közvetlenül befolyásolja a klór hatékonyságát.

Műszaki adatok
Mérési tartomány Szabad és összes klórtartalom: 0,00‐5,00 mg/l;
pH‐érték: 6,5‐8,5 pH
Pontosság Szabad és összes klórtartalom: ±0,03 mg/l a mért érték ±3%‐a;
pH‐érték: ±0,1 pH
Mérési metódus Klórtartalom: USEPA DPD 330.5 metódus
pH‐érték: Phenol red metódus
Környezet 0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 9 voltos elem
A műszer tartozékai
Tartozék 2 db küvetta, 9 voltos elem és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 104 mm x 69 mm x 192 mm
Súly 360 g

Címkék: klór, pH-érték


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.