HI 97500 Digitális fényerősség-mérő

  • Bruttó ár: 56 540 Ft


A digitális mérőműszer a fényerősség mérésére szolgál.

A fotodióda érzékeli a környezeti fényt, majd a műszer KLux mértékegységben megjeleníti az eredményt. A fényérzékelő 1,5 méteres vezetékkel csatlakozik a műszerhez, így a mérések távolról, a kezelő által okozott interferencia nélkül hajthatók végre. A strapabíró, cseppálló burkolat védelmet biztosít a szabadban vagy nedves, poros mezőgazdasági körülmények melletti használat esetén is. A műszer három mérési tartományban képes a mérések végrehajtására.

A rendelkezésre álló fénymennyiség fontos szempont a munkahelyek, iskolák, középületek és melegházak esetén. A túl kevés fény nincs jó hatással az emberek hangulatára, teljesítményére, és a növények fejlődését is károsan befolyásolja.


Miért is fontos a fényerősség ismerete?

A 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről előírja, hogy „biztosítani kell a munkahelyeken az egészséges és biztonságos munkavégzéshez elegendő természetes fényt, továbbá a munkavégzés jellegéhez és körülményeihez igazodó mesterséges megvilágítást”.

A növényeknek a fotoszintézishez van szükségük a fényre. A különböző növények eltérő fénymennyiséget igényelnek. A minimális fényigény általában csak a létfenntartáshoz elegendő, az egészséges fejlődéshez jóval több fény szükséges, míg egyes fényérzékeny növények éppen a túl sok fényt nem tolerálják.

A fényerősség mérésének eszközei az úgynevezett fényerősség-mérő (más néven luxmérő) műszerek.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0,001-1,999 KLux; 0,01-19,99 KLux; 0,1-199,9 KLux
Pontosság A mért érték ±6%-a
Környezet 0 és 50 °C között; legfeljebb 100% relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 9 voltos elem (kb. 200 órányi folyamatos használatra elegendő)
Méretek és súly
Méretek 76 mm x 45 mm x 164 mm
Súly 180 g

HANNA Instruments Service Kft. © 2019.