HI 98100 Checker® Plus pH mérő teszter

 • Bruttó ár: 16 558 Ft


HI 98100 Checker Plus pH mérő teszter

A Hanna Instruments világszinten népszerű Checker pH mérő teszterének az új generációs tagja. Az első Checker típusú pH mérőt még 1991-ben mutatta be a Hanna Instruments és azóta már több mint 1 millió műszer találta gazdára világszerte. A termék két típusban érhető el, ezek az itt bemutatott HI 98100 Checker® Plus és HI 98103 Checker®. A két készülék közötti különbség a pH mérők felbontásában van: a HI98 100 felbontása: 0,01 pH, míg a HI 98103 felbontása: 0,1 pH.

Az új típusú pH mérő teszter előnyei

 • A pH mérő automatikus egy- vagy kétpontos kalibrálása lehetséges (a kalibrálási pont értékei 4,01 pH, 7,01 pH vagy 10,01 pH lehet).
 • Automatikusan felismeri a kalibráló puffer oldatokat.
 • Képes jelezni a mérés stabilizálódását.
 • Alacsony elem töltöttség kijelzése.
 • Automatikus kikapcsolási funkció (választható módok: kikapcsolva, automatikus kikapcsolás 8 vagy 60 perc elteltével).
 • A 8 mm átmérőjű és 103 mm hosszú elektródnak köszönhetően ideális a pH mérések elvégzésére kémcsövekben, fiolákban és tesztcsövekben is.

A Checker pH mérő teszter előnye még a cserélhető pH elektród (HI 1271), így az elektród élettartalmának végén nem kell az egész készüléket lecserélni.

A pH mérő teszter komplett készlet formájában vásárolható meg, amely tartalmaz 2-2 tasak (2x20 ml) 4,01 pH és 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot és 2 tasak (2x20 ml) általános elektródtisztító oldatot.


Milyen célokra ajánljuk a Checker pH mérő teszter használatát

mezőgazdasági felhasználása a pH mérőnek

Mezőgazdasági felhasználás

A kertészetekben és az üvegházakban szükséges a növényi tápoldatok pH értékének az ellenőrzése, hiszen a növények csak szűk pH tartományban képesek a lehető legtöbb hasznos tápanyag felvételére. A témában tovább olvashat ide kattintva.

uszodatechnikai felhasználása a pH mérőnek

Uszodatechnikai felhasználás

Mivel a leggyakrabban alkalmazott medence víz fertőtlenítőszer a klór, a klóros fertőtlenítés hatékonysága jelentősen növelhető, ha az a megfelelő pH értéken történik, így elengedhetetlen egy medence pH mérő használata. A témában tovább olvashat ide kattintva.

oktatási célú felhasználása a pH mérőnek

Oktatási felhasználás

A műszer könnyű kezelhetősége és viszonylag tartós kialakítása révén alkalmas oktatási célokra is, hogy a diákok megismerkedjenek a digitális pH mérők használatával.

szeszipari felhasználása a pH mérőnek

Szeszipari felhasználás

A kiváló minőségű pálinkák készítéséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű alapanyag. A cefre készítése során fontos a pH érték ellenőrzése is, hiszen az élesztők a leghatékonyabban 2,8 pH* és 3,2 pH* között tudnak dolgozni.

* csak a gyümölcs cefre esetén


Gyakran ismételt kérdések

A kijelző bal szélén középen megjelenő homokóra ikon jelezi, hogy a mérés még nem stabil. Amikor a homokóra ikon eltűnik a mért érték stabilizálódott és leolvasható a kijelzőről.
 • Bekapcsolt állapotban nyomja meg és tartsa lenyomva az ON/OFF gombot, amíg a „CAL” jelzés megjelenik.
 • Amikor a „7.01” kiírás villogni kezd a kijelzőn, merítse az elektródot 7,01 pH értékű oldatba.
 • A műszer automatikusan felismeri a puffer oldat értékét. Ezt a villogó „homokóra” ikon jelzi.
 • A mérés stabilizálódása után a villogó „homokóra” ikon eltűnik, és a műszer rögzíti a kalibrálási pontot.
 • Öblítse le az elektródot desztillált vagy ioncserélt vízzel, majd helyezze azt a következő puffer oldatba 4,01 pH vagy 10,01 pH.
 • A feljebb leírtak megismétlődnek, majd amikor a műszer rögzítette a második kalibrálási pontot is, a kijelzőn megjelenik a „Sto” felírat. Majd a műszer automatikusan visszalép mérési módba.

Ezzel el is készült a pH mérő kalibrálása

Igen. A műszereinkre 1 év garanciát adunk, míg az elektródokra fél év garanciát vállalunk.

Nagypontosságú mérések elvégzéséhez minden alkalommal a mérés megkezdése előtt érdemes kalibrálni.

Ha hosszabb ideje nem használta a pH mérőt, akkor érdemes a mérés előtt kalibrálni a műszert.

Amennyiben naponta használja a műszert és a mérések nem igényelnek laboratóriumi pontosságot, úgy elegendő hetente egy alkalommal kalibrálni a pH mérőt.

Természetesen, hiszen rendelkezésre áll a hazai szervizünk. A megvizsgálni kívánt műszert személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a 6726 Szeged Alsó-kikötő sor 11/C címre egy rövid email vagy levél kíséretében a tapasztalt hibával kapcsolatosan.

Átlagosan elmondható, hogy az esetek legnagyobb többségében nem a mérőműszer hibásodik meg, hanem a pH elektród. Egy helyesen karbantartott és használt pH elektród átlagos élettartalma 1,5-2 év lehet, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja, amelyekről itt tájékozódhat. Az elektród helyes karbantartásáról itt olvashatók további információk.

Összefoglalva a pH mérőműszer akár több tíz évig is használható marad, míg az elektródok esetén számolni kell a 1,5 vagy 2 évenkénti cserére, helyes karbantartás mellett is.

A pH elektródra használaton kívül mindig helyezzük vissza a védőkupakot és a kupak tartalmazzon néhány milliliter elektródtárló oldatott (HI70300) vagy ennek hiányában 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot.

Figyelem! Soha ne tárolja a pH elektródot desztillált vagy ioncserélt vízben és lehetőleg csapvízben se. Továbbá kerülje az elektród szárazon való tárolását is.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0,00-14,00 pH
Pontosság ±0,2 pH
Kalibrálás Automatikus, egy- vagy kétpontos
Elektród HI 1271 (tartozék)
Környezet 0 és 50 °C között, legfeljebb 95%-os relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 1,5 voltos CR2032 elem (megközelítőleg 1000 órányi folyamatos használatra elegendő)
A műszer tartozékai
Tartozék pH-elektród, puffer oldatok a kalibráláshoz (4,01; 7,01 és 10,01 pH, 2-2 db tasak), oldat az elektród tisztításához (2 db tasak), használati utasítás, minőségi tanúsítvány és hordtáska
Méretek és súly
Méretek 50 mm x 21 mm x 174 mm
Súly 50 g

Címkék: pH-érték


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.