HI 98130 Kombinált pH-, EC- és TDS-teszter

 • Bruttó ár: 58 156 Ft


HI98130 Combo cseppálló pH és EC/TDS mérő teszter cserélhető elektróddal

A HI 98130 Combo a pH-érték, a vezetőképesség (EC), az összes oldott sótartalom (TDS) és hőmérséklet mérésére szolgáló elektronikus teszter, amely egyszerűen kezelhető és számos alkalmazási területen könnyen használható. A termék két típusban érhető el, ezek az itt bemutatott HI 98130 Combo pH/EC/TDS mérő és a HI 98129 Combo pH/EC/TDS mérő. A két készülék közötti különbség a műszerek vezetőképesség (EC) és összes oldott sótartalom (TDS) mérési tartományában van: a HI 98129 EC mérési tartománya 0-3999 μS/cm, TDS mérési tartománya 0-2000 mg/l, míg a HI 98130 EC mérési tartománya 0,00-20,00 mS/cm, TDS mérési tartománya 0,00-10,00 g/l.

A kombinált pH/EC/TDS mérő teszter előnyei

 • Cseppálló borítás.
 • Beépített hőmérsékletmérő az automatikus hőmérséklet-kompenzációért.
 • Állítható hőmérséklet-kompenzációs koefficiens (a béta érték 0,0 %/°C és 2,4 %/°C között állítható).
 • Választható TDS konverziós érték (0,45 vagy 1,00).
 • A mérés stabilitást jelző ikon.
 • A mért érték kimerevítésének lehetősége a HOLD gomb megnyomásával.
 • Alacsony elem töltésre figyelmeztető funkció (a készülék kikapcsol, ha az elemek töltése nem elégséges a pontos mérés elvégzéséhez).
 • A készülék a bekapcsoláskor kijelzi az elemek töltöttségét.
 • Automatikus kikapcsolás 8 perc inaktivitás után.
 • A pH mérő automatikus egy- vagy kétpontos kalibrálása lehetséges (a kalibrálási pont értékei 4,01 pH, 7,01 pH vagy 10,01 pH lehetnek).
 • Automatikus egypontos vezetőképesség (EC) vagy összes oldott sótartalom (TDS) kalibrálás (EC: 12,88 mS/cm, TDS: 6,44 ppt)
 • A nagyméretű kijelzőről könnyen leolvasható egyszerre a mért érték és a hőmérséklet is.
 • Tartós és ellenálló beépített grafit vezetőképességmérő szonda.

A műszer a HI 73127 cserélhető pH elektróddal rendelkezik. Az elektród előnye a megújítható átvezető szalag a hosszabb élettartamért. Az üveg érzékelőt körülvevő műanyag köpeny védelmet nyújt a kisebb fizikai sérülésekkel szemben.


A pH mérő teszter komplett készlet formájában vásárolható meg, amely tartalmaz 1 tasak (1x20 ml) 4,01 pH értékű kalibráló oldatot, 1 tasak (1x20 ml) 7,01 pH értékű kalibráló oldatot, 1 tasak (1x20 ml) elektródtisztító oldatot, 1 tasak (1x20 ml) 12,88 mS/cm értékű EC kalibráló oldatot, 1 tasak (1x20 ml) 6,44 ppt értékű TDS kalibráló oldatot és 1 tasak elektród tároló oldatot (1x20 ml).


Milyen felhasználási területekre ajánljuk a Combo pH mérő teszterünket?

mezőgazdasági felhasználás

Mezőgazdasági felhasználás

A kertészetekben és az üvegházakban szükséges a növényi tápoldatok pH értékének az ellenőrzése, hiszen a növények csak szűk pH tartományban képesek a lehető legtöbb hasznos tápanyag felvételére. A témában tovább olvashat ide kattintva

vízkezelés

Vízkezelés

Az ivóvíz-, az ipari víz- és a szennyvíz-kezelés során is érdemes ellenőrizni a különböző tisztítási eljárások hatékonyságát.

minőségellenőrzés

Ipari minőség-ellenőrzés

A gyártásközi minőség-ellenőrzés az ipar számos területén igen fontos. A minőség-ellenőrzés során fontos, hogy könnyen kezelhető, gyors és hordozható műszert válasszunk, mivel csak ilyen mérőműszerekkel tudjuk az objektív minőségjellemzőket a legpontosabban meghatározni.


Gyakran ismételt kérdések

A kijelző bal szélén középen megjelenő óra ikon jelezi, hogy a mérés még nem stabil. Amikor az óra ikon eltűnik a mért érték stabilizálódott és leolvasható a kijelzőről.
 • Mérési módban nyomja meg és tartsa lenyomva a MODE gombot, amíg a kijelző alsó sorában az „OFF” kiírást fel nem váltja a „CAL” jelzés.
 • Megjelenik a „pH 7.01 USE” kiírás a kijezőn.
 • A műszer automatikusan felismeri a puffer oldat értékét. Ha a műszer érvényes értéket észlel, akkor az megjelenik a kijelző felső sorában (az alsóban a „REC” jelzés látható).
 • Az első pont elfogadása után megjelenik a „pH 4.01 USE” kiírás.
 • Öblítse le az elektródot desztillált vagy ioncserélt vízzel, majd helyezze azt a következő puffer oldatba 4,01 pH vagy 10,01 pH.
 • Helyes érték (4,01 pH vagy 10,01 pH) esetén a műszer befejezi a kalibrálást.
 • A puffer elfogadásakor a kijelzőn megjelenik az elfogadott érték és az „OK 2” kiírás, majd a műszer visszatér mérési módba.

Ezzel el is készült a pH mérő kalibrálása

Igen. A műszereinkre 1 év garanciát adunk, míg az elektródokra fél év garanciát vállalunk.

Nagypontosságú mérések elvégzéséhez minden alkalommal a mérés megkezdése előtt érdemes kalibrálni.

Ha hosszabb ideje nem használta a pH mérőt, akkor érdemes a mérés előtt kalibrálni a műszert.

Amennyiben naponta használja a műszert és a mérések nem igényelnek laboratóriumi pontosságot, úgy elegendő hetente egy alkalommal kalibrálni a pH mérőt.

Természetesen, hiszen rendelkezésre áll a hazai szervizünk. A megvizsgálni kívánt műszert személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a 6726 Szeged Alsó-kikötő sor 11/C címre egy rövid email vagy levél kíséretében a tapasztalt hibával kapcsolatosan.

Átlagosan elmondható, hogy az esetek legnagyobb többségében nem a mérőműszer hibásodik meg, hanem a pH elektród. Egy helyesen karbantartott és használt pH elektród átlagos élettartalma 1,5-2 év lehet, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja, amelyekről itt tájékozódhat. Az elektród helyes karbantartásáról itt olvashatók további információk.

Összefoglalva a pH mérőműszer akár több tíz évig is használható marad, míg az elektródok esetén számolni kell a 1,5 vagy 2 évenkénti cserére, helyes karbantartás mellett is.

A pH elektródra használaton kívül mindig helyezzük vissza a védőkupakot és a kupak tartalmazzon néhány milliliter elektródtárló oldatott (HI70300) vagy ennek hiányában 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot.

Figyelem! Soha ne tárolja a pH elektródot desztillált vagy ioncserélt vízben és lehetőleg csapvízben se. Továbbá kerülje az elektród szárazon való tárolását is.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH‐érték: 0,00‐14,00 pH;
EC: 0,00‐20,00 mS/cm;
TDS: 0,00‐10,00 ppt;
Hőmérséklet: 0,0‐60,0 °C
Pontosság pH‐érték: ±0,05 pH;
EC és TDS: ±2%;
Hőmérséklet: ±0,5 °C
Kalibrálás pH‐érték: Automatikus, egy‐ vagy kétpontos;
EC és TDS: Automatikus, egypontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus mind a pH mérés mind az EC és TDS mérés során
Elektród HI 73127 cserélhető pH‐elektród
Környezet 0 és 50 °C között, maximum 100%‐os relatív páratartalom
Áramellátás 4 db 1,5 voltos elem (automatikus kikapcsolás használaton kívül 8 perc után)
A műszer tartozékai
Tartozék pH és EC kalibráló oldatok, elektród tisztító és tároló oldat, védőkupak, elemek, szerszám az elektród kiszereléséhez és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 40 mm x 26 mm x 163 mm
Súly 100 g

Címkék: pH-érték, vezetőképesség (EC), összes oldott sótartalom (TDS)


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.