HI 99121 Hordozható pH-mérő a termőtalaj közvetlen méréséhez

  • Bruttó ár: 161 544 Ft


A talaj pH‐értékének mérésére szolgáló mérőműszer segítségével vizsgálhatjuk a termőföld pH‐értékét közvetlenül, illetve hígított talajoldatokban is.

A pH-mérő megfelel a terepen végzett mérések követelményeinek a mérési pontosság csökkenése nélkül. A közvetlen méréshez a készlet tartozéka a kézi talajfúró is.

A HI 1292D pH‐elektród kúpos kialakítású hegye közvetlenül a nedves vagy puha termőföldbe szúrható. A nagyobb pontosság érdekében, illetve keményebb talaj (amely megrongálhatja az elektródot) pH-mérése esetén célszerű a HI 7051M előkészítő oldat használata. Ez az oldat megtalálható a készlet tartozékai között, segítségével előkészíthető a hígított oldat.

A műszer készlet formájában vásárolható meg, amely tartalmaz talajminta előkészítő oldatot, kalibráló és karbantartó oldatokat, illetve egy talajfúrót is.


A talaj tápanyag szolgáltató képességét alapvetően a talaj kémhatása határozza meg. Ez határozza meg a tápelemek mobilizálódását (feltáródását), illetve immobilizációját (lekötődését). Ha egyes tápelemek felvehetetlenné vállnak a növények számára, akkor hiánybetegségek lépnek fel. Más tápelemek esetében viszont nagyobb mennyiségben mobilizálódnak és a növényre vagy a végfogyasztó emberre toxikussá válhatnak.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH-érték: ‐2,00 és 16,00 pH között
Hőmérséklet: ‐5,0 és 105,0 °C között
Pontosság pH-érték: ±0,02 pH
Hőmérséklet: ±0,5 °C (60 °C alatt); ±1 °C (60 °C felett)
Kalibrálás Automatikus, egy‐ vagy kétpontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus
Környezet 0 és 50 °C között, maximum 100%‐os relatív páratartalom
Áramellátás 3 db 1,5 voltos AA elem (kb. 1200 órányi folyamatos használatra elegendő)
A műszer tartozékai
Tartozék HI 1292D elektród, talajfúró, HI 7051M oldat a talajminta előkészítéséhez, tasakos kiszerelésű kalibráló oldatokat tartalmazó alapkészlet, műanyag mérőedény (100 ml), elemek, hordtáska és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 58 mm x 30 mm x 152 mm
Súly 205 g

Címkék: pH-érték


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.