HI 903 Volumetriás Karl Fischer titrátor a víztartalom méréséhez

Érdeklődés esetén keressen minket elérhetőségeinken


A volumetriás elven működő HI 903 Karl Fischer titrátor a víztartalom mérésére szolgál a 100 ppm és 100% közötti mérési tartományban.

A méréssel kapcsolatos paramétereket és beállításokat a metódusok rögzítik, a memóriában található standard metódusok módosíthatók, illetve újak hozhatók létre. Lehetséges számítógép vagy különböző perifériák csatlakoztatása, így komplett munkaállomás  alakítható ki.

A műszer a reagenseken és oldószereken kívül tartalmaz a méréshez szükséges minden eszközt és tartozékot. Munkatársaink segítséget biztosítanak az üzembe helyezéssel és a kezelés elsajátításával kapcsolatban.


Kinek ajánljuk és miért?

Az automatizált Karl Fischer titrálás alkalmazhatósága igen sokrétű. A műszer sokoldalúsága tovább növelhető új mérési metódusok létrehozásával. Szinte bármilyen alkalmazási terület víztartalom-méréssel kapcsolatos igényeinek kielégítését lehetővé teszi.

ÉlelmiszergyártásA Karl Fischer titrátor az élelmiszergyártás során is hasznos szolgálatot tehet, mivel segítségével elemezhető a tejszín, a tej, a méz, a cukor, az étolaj, a vaj, a margarin és a majonéz.

Kozmetikumok, szépségápolásAlkalmazható a szépségápoláshoz szükséges kozmetikumok gyártásához is, mivel lehetővé teszi a különböző kozmetikumok (mint például sampon és kézkrém) víztartalmának mérését.

Könnyű- és nehézipar A Karl Fischer titrátor ideális eszköz lehet az ipari termeléshez kapcsolódó laboratóriumok számára, hiszen a mérhető minták között megtalálhatók a különböző oldószerek is.

Petrolkémia A sokoldalú Karl Fischer titrátor használatával lehetséges a petrolkémiai vizsgálatok végrehajtása is.

 


A HI 903 Karl Fischer titrátor fontosabb jellemzői:

  • 100 standard és a felhasználó által létrehozott metódus használata és módosítása
  • Az eredmény megjelenítése a kívánt mértékegységben (%, ppm, mg/g, μg/g, stb.)
  • Elmenthető titrálási görbe szerkesztése a mért értékek alapján
  • A műszer kompatibilis a nagyobb gyártók által forgalmazott titrálási oldatokkal és oldószerekkel
  • A minta tömege a titrátorhoz csatlakoztatott analitikai mérleggel (RS232) is meghatározható
  • Felhasználóbarát kezelőfelület és színes grafikus kijelző

Műszaki adatok
Mérési tartomány 100 ppm‐100%
Környezet 10 és 40 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 220 VAC; 50‐60 Hz
A műszer tartozékai
Tartozék Elektród, adagolópumpa, büretta (5 ml), légpumpa és annak szerelvényei, mérőedény és a rögzítéséhez szükséges kiegészítők, 4 db szárítóhenger, keverőmágnes, az elhasznált anyagok összegyűjtésére szolgáló flakon, csatlakozó a kalibráláshoz, USB kábel, elektromos tápkábel, számítógépes szoftver, pendrive, minőségi tanúsítvány, az ISO 8655 szabványnak megfelelő büretta tanúsítványa és használati utasítás

Címkék: Víztartalom


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.