HI 96727 Fotométer (a víz színe)

  • 94 907 Ft

Lehetséges választásokA HI 96727 hordozható fotométer segítségével a víz színének mérése lehetséges. A mérések végrehajtásához külön megvásárolható reagensekre van szükség. A műszer segítségével gyors és olcsó fotometriai mérések hajthatók végre. A cseppálló burkolat megfelelő védelmet biztosít a por és a szennyeződés ellen, így a műszer használható a terepen végzett mérések során is.

A fotométer teljes készlet formájában is beszerezhető (HI 96727C), amely tartalmazza az ellenőrzéshez szükséges standard oldatokat, illetve egy törlőkendőt a küvetták tisztításához és egy ollót a tasakos reagensek felbontásához.


A „szín” szó általában az olyan víz „tényleges” színét jelenti, amelyből eltávolították a zavarosságot. A „látszólagos szín” oka az oldatban található más anyagok és lebegő részecskék. A látszólagos szín a nem szűrt minta színe. A víz színét a benne található természetes ionok (pl. vas és mangán), illetve a plankton, a humusz és a tőzeg, valamint az ipari eredetű (alapvetően a textil‐ és a papírgyártásból származó) szennyeződések határozzák meg. A víz színének eltérése mezőgazdasági eredetű szennyeződés eredménye is lehet.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0‐500 PCU (Platinum Cobalt Unit)
Pontosság ±10 PCU és a mért érték ±5%‐a
Mérési metódus Kolorimetriás platina‐kobalt metódus
Környezet 0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 9 voltos elem
A műszer tartozékai
Tartozék 2 db küvetta, 9 voltos elem és használati utasítás

Címkék: a víz színe


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.