HI 96726 Fotométer (nikkel)

  • 88 849 Ft

Lehetséges választásokA HI 96726 hordozható fotométer segítségével a vízben található nikkeltartalom mérése lehetséges a magas tartományban. A mérések végrehajtásához külön megvásárolható reagensekre van szükség. A műszer segítségével gyors és olcsó fotometriai mérések hajthatók végre. A cseppálló burkolat megfelelő védelmet biztosít a por és a szennyeződés ellen, így a műszer használható a terepen végzett mérések során is.

A fotométer teljes készlet formájában is beszerezhető (HI 96726C), amely tartalmazza az ellenőrzéshez szükséges standard oldatokat, illetve egy törlőkendőt a küvetták tisztításához és egy ollót a tasakos reagensek felbontásához.


A nikkelt általában a rozsdamentes acélt, kobaltot vagy nikkelötvözeteket alkalmazó galvanizálási folyamatok során használják. Bár nem jelent veszélyt az egészségre, 0,5 mg/l feletti koncentrációban egyes növények és a vízi élővilág károsodását okozza. Alkalmazzák még akkumulátorokban, elemekben, üzemanyagcellákban és az élelmiszeripari olajok kezelése során.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0,00‐7,00 g/l
Pontosság ±0,07 mg/l és a mért érték ±4%‐a
Mérési metódus Fotometriás metódus
Környezet 0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 9 voltos elem
A műszer tartozékai
Tartozék 2 db küvetta, 9 voltos elem és használati utasítás

Címkék: nikkel


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.