HI 96751 Fotométer (szulfát)

  • 88 849 Ft

Lehetséges választásokA hordozható HI 96751 fotométer segítségével a vízben található szulfáttartalom mérése lehetséges. A mérések végrehajtásához külön megvásárolható reagensekre van szükség. A műszer segítségével gyors és olcsó fotometriai mérések hajthatók végre. A cseppálló burkolat megfelelő védelmet biztosít a por és a szennyeződés ellen, így a műszer használható a terepen végzett mérések során is.

A fotométer teljes készlet formájában is megrendelhető (HI 96751C), amely tartalmazza az ellenőrzéshez szükséges standard oldatokat, illetve egy törlőkendőt a küvetták tisztításához és egy ollót a tasakos reagensek felbontásához.


Az ivóvíz szulfáttartalmát szigorú határok között kell tartani. Ellenőrzése fontos a sörgyártás során is, mivel befolyásolja a sör ízét és szagát. Alkalmazzák még a vízmelegítőkben, mert elősegíti a kalcium és a magnézium kicsapódását, így csökkenti a vízkőképződést, de nagy mennyiségben a nagynyomású vízmelegítők, a turbinák és azok hőcserélőinek korrózióját okozza. Szabályzása fontos a félvezetőgyártás során is.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0‐150 mg/l (ppm)
Pontosság ±1 mg/l és a mért érték ±5%‐a
Mérési metódus A szulfátot bárium‐klorid kristályok segítségével ki kell csapni. Koncentrációja a keletkező szuszpenzió fényelnyelő képessége alapján mérhető.
Környezet 0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 9 voltos elem
A műszer tartozékai
Tartozék 2 db küvetta, 9 voltos elem és használati utasítás

Címkék: szulfát


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.