HI 98107 pHep® Elektronikus pH-teszter

 • 15 952 Ft


HI 98107 pHep® cseppálló pH mérő teszter

A HANNA Instruments® 1986‐ban mutatta be a pHep® teszterek első verzióit. Ezzel gyakorlatilag forradalmasította a pH‐mérést e könnyen használható és mindenki számára elérhető árú pH-teszterekkel. A HI 98107 pHep® pH mérő zsebteszter egyszerűen kezelhető és számos alkalmazási területen könnyen használható. A termék két típusban érhető el, ezek az itt bemutatott HI 98107 pHep® és HI 98108 pHep+. A két készülék közötti különbség a pH mérők felbontásában van: a HI 98107 felbontása 0,1 pH, míg a HI 98108 felbontása 0,01 pH.

A pH mérő teszter előnyei

 • Cseppálló borítás.
 • Megújítható átvezető a pH mérő hosszabb élettartamáért.
 • Beépített hőmérsékletmérő az automatikus hőmérséklet-kompenzációért.
 • A pH mérő automatikus egy- vagy kétpontos kalibrálása lehetséges (a kalibrálási pont értékei 4,01 pH, 7,01 pH vagy 10,01 pH lehet).
 • A nagy méretű kijelzőről könnyen leolvasható egyszerre a mért pH érték és a hőmérséklet is.
 • A mérés stabilitást jelző ikon.
 • Alacsony elem töltésre figyelmeztető funkció.
 • Automatikus kikapcsolási funkció (választható módok: kikapcsolva, automatikus kikapcsolás 8 vagy 60 perc elteltével)
 • Egyszerű, kétgombos kezelőfelület (ki-be kapcsoló gomb és kalibráló gomb).

A pH mérő teszter komplett készlet formájában vásárolható meg, amely tartalmaz 2-2 tasak (2x20 ml) 4,01 pH és 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot és 1 tasak (1x20 ml) általános elektródtisztító oldatot.


Milyen felhasználási területekre ajánljuk a pHep® pH mérő teszterünket?

mezőgazdasági felhasználás

Mezőgazdasági felhasználás

A kertészetekben és az üvegházakban szükséges a növényi tápoldatok pH értékének az ellenőrzése, hiszen a növények csak szűk pH tartományban képesek a lehető legtöbb hasznos tápanyag felvételére. A témában tovább olvashat ide kattintva

uszodatechnikai felhasználás

Uszodatechnikai felhasználás

Mivel a leggyakrabban alkalmazott medence víz fertőtlenítőszer a klór, a klóros fertőtlenítés hatékonysága jelentősen növelhető, ha az a megfelelő pH értéken történik, így elengedhetetlen egy medence pH mérő használata. A témában tovább olvashat ide kattintva.

minőségellenőrzés

Ipari minőség-ellenőrzés

A gyártásközi minőség-ellenőrzés az ipar számos területén igen fontos. A minőség-ellenőrzés során fontos, hogy könnyen kezelhető, gyors és hordozható műszert válasszunk, mivel csak ilyen mérőműszerekkel tudjuk az objektív minőségjellemzőket a legpontosabban meghatározni.

halgazdálkodás

Halgazdálkodás

A halgazdaságok vizének pH-értékét megfelelő szinten tartva a vízi élőlények egészségesebbek, illetve a betegségekkel szemben ellenállóbbak lesznek. Az ideális pH-érték a vízi élőlények fejlődését, valamint azok megjelenését és viselkedését is pozitívan befolyásolja. A témában tovább olvashat ide kattintva.


Gyakran ismételt kérdések

A kijelző bal szélén középen megjelenő homokóra ikon jelezi, hogy a mérés még nem stabil. Amikor a homokóra ikon eltűnik a mért érték stabilizálódott és leolvasható a kijelzőről.
 • Bekapcsolt állapotban nyomja meg a "CAL" feliratú gombot.
 • Amikor a „7.01” kiírás villogni kezd a kijelzőn, merítse az elektródot 7,01 pH értékű oldatba.
 • A műszer automatikusan felismeri a puffer oldat értékét, majd a kijelezőn a "Rec" felírat jelenik meg.
 • A mérés stabilizálódása után a "Rec" felírat eltűnik, és a műszer rögzíti a kalibrálási pontot.
 • Megjelenik a "pH 4.01 Use" kiírás.
 • Öblítse le az elektródot desztillált vagy ioncserélt vízzel, majd helyezze azt a következő puffer oldatba 4,01 pH vagy 10,01 pH.
 • A feljebb leírtak megismétlődnek, majd amikor a műszer rögzítette a második kalibrálási pontot is a kijelzőn megjelenik a "Stor" felírat. Majd a műszer automatikusan visszalép mérési módba.

Ezzel el is készült a pH mérő kalibrálása

Igen. A műszereinkre 1 év garanciát adunk, míg az elektródokra fél év garanciát vállalunk.

Nagypontosságú mérések elvégzéséhez minden alkalommal a mérés megkezdése előtt érdemes kalibrálni.

Ha hosszabb ideje nem használta a pH mérőt, akkor érdemes a mérés előtt kalibrálni a műszert.

Amennyiben naponta használja a műszert és a mérések nem igényelnek laboratóriumi pontosságot, úgy elegendő hetente egy alkalommal kalibrálni a pH mérőt.

Természetesen, hiszen rendelkezésre áll a hazai szervizünk. A megvizsgálni kívánt műszert személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a 6726 Szeged Alsó-kikötő sor 11/C címre egy rövid email vagy levél kíséretében a tapasztalt hibával kapcsolatosan.

Átlagosan elmondható, hogy az esetek legnagyobb többségében nem a mérőműszer hibásodik meg, hanem a pH elektród. Egy helyesen karbantartott és használt pH elektród átlagos élettartalma 1,5-2 év lehet, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja, amelyekről itt tájékozódhat. Az elektród helyes karbantartásáról itt olvashatók további információk.

Összefoglalva a pH mérőműszer akár több tíz évig is használható marad, míg az elektródok esetén számolni kell a 1,5 vagy 2 évenkénti cserére, helyes karbantartás mellett is.

A pH elektródra használaton kívül mindig helyezzük vissza a védőkupakot és a kupak tartalmazzon néhány milliliter elektródtárló oldatott (HI70300) vagy ennek hiányában 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot.

Figyelem! Soha ne tárolja a pH elektródot desztillált vagy ioncserélt vízben és lehetőleg csapvízben se. Továbbá kerülje az elektród szárazon való tárolását is.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0,0‐14,0 pH
Pontosság ±0,1 pH
Kalibrálás Automatikus, egy vagy kétpontos
Környezet 0 és 50 °C között, maximum 95%‐os relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 3 voltos CR2032 elem (kb. 800 óra használatra elegendő)
A műszer tartozékai
Tartozék Védőkupak, pH-elektród, 4,01 és 7,01 pH értékű kalibráló oldatok tasakos kiszerelésben, oldat az elektród tisztításához, minőségi tanúsítvány és használati utasítás

Címkék: pH-érték


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.