HI 801 iris professzionális spektrofotométer

  • 1 009 650 Ft


A feltüntetett ár bruttó ár.


iris Spektrofotométer

A professzionális HI 801 iris spektrofotométer segítségével a víz szinte valamennyi fontos paramétere elemezhető. A műszer képes a látható fény egész hullámhossz tartományán mérni, ennek köszönhetően a műszer számos alkalmazási területen (laboratórium, ipar, vízkezelés, borászat) könnyen használható.

A következő borral kapcsolatos paraméterek elemzésére is alkalmas az iris Spektrofotométer:

Ecetsav Acetaldehid Ammónia Redukáló cukor
L-arginin Karbamid C-vitamin Citromsav
  Glükóz/fruktóz Almasav Glicerin
Tejsav Mannit Borkősav Kén-dioxid (szabad és összes)
Szín Vas Réz  

A következő sörrel és sörcefrével kapcsolatos paraméterek elemzésére is alkalmas az iris Spektrofotométer:

  Oldott oxigén Teljes kén-dioxid tartalom a sörben
Szabad amino-nitrogén (FAN) a sörben Réz tartalom a sörben Szabad amino-nitrogén (FAN) a sörcefrében
Sör színe Vas tartalom a sörben Sörcefre színe
Tejsav Diacetil Kén-dioxid tartalom a malátában

* A táblázatban szereplő egyes paraméterek mérése csak külön megvásárolt enzim készlet segítségével lehetséges.

Praktikus dizájn a megbízható eredményekért

Az iris spektrofotométer segítségével az analitikai mérések széles skálája végezhető el, illetve 340 és 900 nm közötti spektrumtartományban képes mérni.

A fejlett optikai rendszer kompakt kialakításával az irisz szinte bármilyen méretű helyiségben használható, miközben pontos és megbízható eredményeket biztosít. A szétválasztott optikai rendszer lehetővé teszi az irisz számára, hogy automatikusan kompenzálja a fényforrás minden eltérését, ami kiváló pontosságot eredményez.

Nem szükséges a mért értékek átváltása

Függetlenül attól, hogy klórral vagy enzimatikus vizsgálatokkal próbálkozik-e, a spektrofotométerünk folyamatosan az Ön által kiválasztott mértékegységben jeleníti meg a mért értékeket. A spektrofotométer mért koncentráció mellett lehetővé teszi az abszorbancia és a transzmittancia mérését is.

Az előre programozott módszerek kényelme a bővítés lehetőségével

A spektrofotométer, több mint 80 általánosan alkalmazott kémiai metódusát tartalmaz előre programozva, amelyek segítik a felhasználót az elindulásban.

Ezen felül a felhasználó a saját igényeinek megfelelően testre szabhatja a metódusokat és további 100 egyedi programot írhat. Az irisz lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót az új módszerek beállítása során. Minden metódus maximum 10 kalibrációs pontot, öt különböző hullámhosszt és legfeljebb öt reakcióidőt tartalmazhat.

Könnyen elérheti kedvenc módszereit közvetlenül a kezdőképernyőről, hogy időt takarítson meg

A beállítható időzitők teszik a méréseket zökkenőmentessé. A visszaszámláló idõzítõje megmutatja a hátralevõ idõt a mérés befejezéséig, így biztosítva a konzisztens eredményeket. Ha valahol elakad a felhasználó a beépített tutorial mód segítséget nyújt.

Módosítsa könnyen a minták méretét

Az univerzális küvettáttartóval és az automatikus felismerési funkcióval a küvetták méretei könnyen megváltoztathatók. A programozott küvetták mérete minden alkalommal megjelenik a képernyőn, így biztosítva, hogy a megfelelő út-hosszúságot használja a mérőműszer a mérések pontos számításakor.

Kerek Fiola Négyzet

Könnyen cserélhető fényforrás

Az irisz volfrám-halogén lámpát használ a nagyobb energia-hatékonyság, a hosszabb élettartam és a jobb fényminőség érdekében. A csere lámpákat előre beállítva szállítjuk, így a csere után a mérések már folytathatók is.

A változó környezethez tervezve

A spektrofotométerünket a kompakt kialakítás és a hosszú élettartamú akkumulátor teszi mobilissé. Az újratölthető lítium-ion akkumulátor 3 000 mérést, vagy 8 órás folyamatos használatot tesz lehetővé.

Jó minőségű adatok

A mérések eredményeit USB-meghajtón vagy közvetlen PC-kapcsolaton keresztül exportálhatja minta-azonosító, metódus vagy dátum-tartomány szerint. Az adatok menthetők .pdf vagy .csv formátumban a maximális adat-integritás érdekében - mindezt speciális szoftver használata nélkül.

A mérhető paraméterek: alumínium, ammónia, anionos felületaktív anyag, bróm, cianid, cianúrsav, cink, ezüst, fluorid, foszfát, foszfor, hidrazin, jód, juharszirup, kálium, kalcium, keménység (kalcium és magnézium), kémiai oxigénigény (KOI), klór-dioxid, klór (szabad és összes), klorid, króm(VI), lúgtartalom, magnézium, mangán, molibdén, nikkel, nitrát, nitrit, nitrogén, oldott oxigén (DO), oxigén megkötők, ózon, pH-érték, réz, szilícium-dioxid, a víz színe, szulfát, vas. A paraméterekkel kapcsolatos további részletek a "Letölthető dokumentumok" fül alatt található brosúrában olvashatók.

Műszaki adatok
Mérési tartomány Hullámhossz-tartomány: 340-900 nm
Abszorbancia: 0,000-4,000 Abs
Mérési metódus Transzmittancia (%), abszorbancia és koncentráció
Környezet 0 és 50 °C között; legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás 15 VDC adapter vagy 10,8 voltos Li-ion akkumulátor
A műszer tartozékai
Tartozék Mintaküvetták kupakkal, küvetta-adapter (3 db), törlőkendő a küvetta tisztításához, USB kábel, hálózati adapter, újratölthető akkumulátor és használati utasítás

Címkék: alumínium, ammónia, tisztítószer (anionos felületaktív), bróm, cianid, cianúrsav, cink, ezüst, fluorid, foszfát, foszfor, hidrazin, jód, juharszirup, kálium, kalcium, keménység, kémiai oxigénigény (KOI), klór-dioxid, klór, klorid, króm, lúgtartalom, magnézium, mangán, molibdén, nikkel, nitrát, nitrit, nitrogén, oldott oxigén (DO), oxigén megkötők, ózon, pH-érték, réz, szilícium-dioxid, a víz színe, szulfát, vas


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.