BL 121-10 Uszodatechnikai pH és klór szabályzó

  • 377 609 Ft


A feltüntetett ár bruttó ár, amely a BL121-10-es készülékre vonatkozik. 


Uszodatechnikai pH és klór szabályzóműszer

A BL121 uszodatechnikai pH és klór szabályzó komplett vezérlőrendszerként az úszómedencék és fürdők vízminőségének megőrzésére szolgál. A műszer két változatban vásárolható meg (BL121-10 és BL121-20). A szabályzó további jellemzői között megtalálható a proporcionális szabályzás, a valós idejű grafikonrajzolás a mért értékek alapján, a programozható riasztások, illetve a jelszavas védelem.

Különböző konfigurációk

A szabályozó kétféle konfigurációban áll rendelkezésre: egy úgynevezett „in-line” modell, amely lehetővé teszi a szonda és a vegyszeradagoló szerelvények közvetlen beépítését a meglévő csővezetékekbe (ez a BL 121-10), illetve a panelbe szerelt változat egy bypass áramlási cellával (ez a BL 121-20). A bypass áramlási cella révén a szonda kalibrálása és karbantartása anélkül végezhető el, hogy le kellene állítani a recirkulációs szivattyút.

Digitális kombinált szonda

A HI 1036-1802 digitális szonda segítségével a pH-érték, a redoxpotenciál (ORP) és a hőmérséklet mérhető. A szondába építve található egy földelőszonda is, ennek révén elkerülhetők az interferencia által okozott hibás mérések.

Perisztaltikus adagolórendszer

A BL 121 két perisztaltikus adagolószivattyúval rendelkezik, ezekhez cserélhető vegyszerálló csövek csatlakoznak. A membránszivattyú használata esetén a kiáramlásból keletkező klórgáz összegyűlhet a szivattyúfejben, míg a perisztaltikus szivattyúknál ez nem jelent problémát.

Proporcionális szabályzás

A BL 121 proporcionálisan szabályzásra képes adagolószivattyúkkal rendelkezik. A vegyszerek adagolásának érzékenysége miatt a műszernél az adagolás során lehetőség van egy proporcionális sáv beállítására. Ez határozza meg azt az időtartamot, amely alatt a szivattyúk adagolnak az eltérés arányában és a beállított határértéktől függően, így nagyon pontos szabályozás érhető el.

Állítható áramlási sebesség

Az adagolószivattyúk átfolyási sebessége 0,5 és 3,5 liter/óra között állítható. A nagyobb vízfelületekhez több vegyszert szükséges adagolni mint a kisebbekhez, ahhoz, hogy jelentős változást tapasztaljunk a mért pH és ORP-értékekben. Az állítható áramlási sebesség, hasonlóan a proporcionális sávhoz, jobb szabályozást tesz lehetővé, hogy a beállított határértékeket tartani lehessen.

Recirkulációs szivattyú ellenőrzése

A recirkulációs szivattyúhoz csatlakoztatott áramláskapcsoló vagy mechanikus relé kapcsolható a BL 121 tartalék bemenetéhez. Ha nincs áramlás, vagy ha a recirkulációs szivattyú nem kap áramot, akkor a visszatartó áramkör letiltja az adagolószivattyúkat, így megakadályozza a vegyszeradagolást ha nem áramlik a víz a rendszerben.

Programozható riasztás

A vezérlő lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy alsó és felső riasztási határértékeket állítson be minden paraméternél. Ha a riasztás aktív, akkor az adagolás leáll. A szabályzó rendelkezik túladagolás elleni védelemmel is. Ha a mért értékek nem megfelelők egy meghatározott időtartam alatt, akkor a műszer riasztási állapotba vált.

Automatikus adatmentés

A műszer minden egyes paraméter értékét automatikusan elmenti 10 másodpercenként. Minden kalibrálás alkalmával, vagy egy új nap kezdetén, új rögzítési ciklus indul. A naplózott adatok közé tartozik a pH-érték, az ORP és a hőmérséklet, a legutóbbi kalibrálási adatok, illetve a konfigurációs paraméterek. A rögzített adatok csv formátumban exportálhatók.

Analóg kimenet

A BL 121 három 4-20 mA tartományú kimenettel rendelkezik a pH-érték, az ORP és a hőmérséklet számára. Minden kimenet letiltható vagy egy külső adatrögzítő eszközhöz csatlakoztatható.

USB csatlakozó

Az adatok könnyen és gyorsan elmenthetők egy pendrive vagy egy a számítógép segítségével.

Jelszavas védelem

A műszer lehetővé teszi a jelszavas védelmet is, így korlátozható a hozzáférés a kalibrálási adatokhoz, a beállítási paraméterekhez és az elmentet adatok megtekintéséhez.

A műszer többféle változatban vásárolható meg. Kérjük, hogy az Önnek megfelelő konfiguráció kiválasztásához lépjen kapcsolatba velünk.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH‐érték : 0,00-14,00 pH
ORP : ±2000 mV
Hőmérséklet: -5,0 és 105,0 °C között
Pontosság pH‐érték: ±0,05 pH
ORP: ±5 mV
Hőmérséklet: ±0,1 °C
Kalibrálás Automatikus, kétpontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus, -5,0 és 105,0 °C között
Áramellátás Hálózati adapter
A műszer tartozékai
Tartozék pH- és klórtartalom-szabályzó kombinált, HI 1036-1802 hőmérséklet-érzékelővel ellátott pH/ORP-elektróddal, valamint készlet az üzembe helyezéshez

Címkék: pH-érték, redoxpotenciál (ORP), klór, PoolLine


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.