HI 901 Analitikai titrátor személyre szabható mérési metódusokkal

Érdeklődés esetén keressen minket elérhetőségeinken


A sokoldalú, több paraméter mérésére képes titrátor gyakorlatilag egy teljes laboratórium szerepét betölti. A titrátor a következő típusú titrálások elvégzését teszi lehetővé: sav/bázis, redox, komplexometriás, csapadékos, nem vizes, argentometriás és ionszeletív.

  • Könnyen cserélhető büretták
  • Az adagolócsövek mind vegyszerálló PTFE anyagból készülnek
  • Dinamikus adagolási funkció a gyorsabb és pontosabb eredményekért
  • A mérések során valósidejű titrálási görbe jeleníthető meg
  • Minden titrálási jelentés teljesen személyre szabható
  • Az adatok könnyen elmenthetők egy USB flash drive segítségével
  • 100 standard vagy a felhasználó által létrehozott mérési metódus tárolható
  • Segítünk beüzemelni a műszert és betanítani a végfelhasználókat
  • A műszer alkalmazható titrátorként, pH mérőként, mV/ORP mérőként és ionszelektív műszerként is
HI902C univerzális titrátor

A titrátor képességei

Dinamikus adagolás

A dinamikus adagolási funkció gyorsabb és pontosabb eredményt biztosít, mivel az adagolt titráns mennyiségét a titrálás során kapott mV érték alapján határozza meg. Ez azt jelenti, hogy a titrálás kezdetén nagyobb mennyiségeket adagol a titrátor, míg a titrálás végpontjához közeledve egyre kisebb és precízebb dózisokat.

Jelstabilitás figyelő

A titrátor figyeli, hogy mikor stabilizálódik a reakció során mért mV-érték, és csak a stabilizálódás után folytatja a reagens adagolását, így biztosítva a megbízható mérési eredményt a titrálás során.

Az ekvivalencia pont érzékelése

Az ekvivalencia végpont detektálása kritikus fontosságú azon alkalmazások esetében, amikor nem áll rendelkezésre a standard módszerek által meghatározott fix végpont.

Titrálási típusok

A megfelelő elektród csatlakoztatásával a titrátor a következő típusú titrálások elvégzését teszi lehetővé: sav/bázis, redox, komplexometriás, csapadékos, nem vizes, argentometriás és ionszeletív.

Kapcsolat

A titrátor két analóg kártyát képes kezelni, amelyek két elektród, két büretta és két keverő egyidejű csatlakoztatását teszik lehetővé (Csak a HI 901C2 változat estén elérhető).

Perifériák

A titrátorhoz közvetlenül nyomtató is kapcsolható a jelentésfájlok nyomtatásához. Külső monitor, billentyűzet és analitikai mérleg is csatlakoztatható a műszerhez.

titrátor büretta

Az adagolórendszer és a büretták

Az adagolórendszer és a büretták

A Clip-Lock™ technológiának köszönhetően a büretták egyszerű mozdulattal eltávolíthatók. A büretták gyorsan kicserélhetők a titránssal együtt, így idő takarítható meg, illetve nem kell tartani a minták és oldatok szennyeződésétől sem.

Választható méret

A titrátor alapesetben 25 ml kapacitású bürettával rendelhető, de kérésre választható 5, 10 és 50 ml térfogatú büretta is.

Lineáris és dinamikus adagolás

A 40.000 lépésben hajtott adagoló pumpa kismennyiségű reagens vagy titráns adagolását is rendkívül pontosan képes elvégezni.

Kémiailag ellenálló csövek

Az adagolócsövek vegyszerálló PTFE anyagból készülnek, illetve fényvédő poliuretán külső gyűrűt kapnak a fényérzékeny reagensek védelmének érdekében.

HI902C univerzális titrátor

Kezelőfelület és kijelző

Részletes titrálási grafikon

A mérések során valósidejű titrálási görbe jeleníthető meg, amely igen hasznos az új mérési metódusok fejlesztése vagy optimalizálása során.

Interaktív színes kijelző

A nagyméretű kijelzőről könnyen leolvasható a kiválasztott titrálási metódus, az eredmény, a mértékegység, a titráns fogyása, a hőmérséklet és a mért mV vagy pH érték.

Egyszerű és gyors navigáció

A képernyőn látható virtuális gombok segítségével egyszerű és gyors a navigáció a különböző menük között.

titrátor kijelző

Vizsgálati metódusok

Személyre szabható metódusok

A titrátor 100 standard vagy a felhasználó által létrehozott mérési metódus tárolására képes. A metódusok teljes mértékben módosíthatók, így bármilyen alkalmazási terület egyéni igényei kielégíthetők.

Támogatás

Igény esetén segítünk beüzemelni a műszert és betanítani a végfelhasználókat. Bemutatótermünkben működés közben is megtekinthető a titrátor, egyedi mintákkal próbaméréseket is végzünk. Folyamatos támogatást nyújtunk, segítünk a metódusfejlesztésben, szervizelésben, illetve az időszakos karbantartásban.

Felhasználási terület szerinti metóduscsomagok

Eltérő metóduscsomagokat kínálunk a különböző felhasználási területek, azaz az élelmiszeripar, a sörfőzés, a tejtermékek gyártása, a konzervipar és a borászat számára.

hanna-usb-flash

Adattárolás

Személyre szabható jelentés

Minden titrálási jelentés teljesen személyre szabható, így minden olyan adat elmenthető, amely a felhasználók munkája során szükséges lehet.

GLP (Good Laboratory Practice)

A helyes laboratóriumi gyakorlathoz szükséges összes információ elmenthető minden egyes minta esetén. Ezek a mintaazonosító, a cég és a vizsgálatot végző személy neve, a dátum és az idő, az elektród azonosítója és a kalibrálási adatok.

Egyszerű és gyors adatátvitel

Az adatok könnyen elmenthetők egy USB flash drive segítségével, de közvetlenül kapcsolódhatunk személyi számítógéphez is. Az USB port lehetővé teszi a titrálási metódusok és jelentések egyszerű átvitelét, továbbá megkönnyíti a szoftverfrissítések elvégezését is.

Kinek ajánljuk és miért?

Az automatizált titrálási rendszer alkalmazhatósága igen sokrétű. A műszer sokoldalúsága tovább növelhető új mérési metódusok létrehozásával. A titrátor szinte bármilyen alkalmazási terület mérési igényeinek kielégítésére alkalmas, mint például:

BorászatA borászati elemzés részeként mérhető a pH‐érték, a szabad és összes kén‐dioxidtartalom, az összes és illékony savtartalom, illetve a redukáló cukor‐ és a nitrogéntartalom.

ÉlelmiszergyártásAz univerzális titrátor az élelmiszeriparban is használható. lehetővé teszi a pH-érték, a savtartalom, a lúgtartalom, valamint a só (NaCl), a kalcium, a klorid és a kén-dioxid koncentrációjának mérését.

VízvizsgálatA titrátor a vízminőség-vizsgálat fontos eszköze, mivel lehetővé teszi a víz számos paraméterének, mint például a pH-érték, a savtartalom, a keménység, a kalcium- és a fluorid-koncentráció meghatározását.

GyógyszeriparAz univerzális titrátor a gyógyszeripari mérések elősegítése érdekében is alkalmazható. Segítségével vizsgálható a pH-érték, a savtartalom, illetve a fluorid, a klorid és az ammónia koncentrációja.

Könnyű- és nehéziparIdeális mérőeszköze az ipari termeléshez kapcsolódó laboratóriumoknak. A galvanizálás során lehetséges az ezüst, a króm, a cink és különböző savak koncentrációjának elemzése.

Műszaki adatok
Mérési tartomány mV: -2000,0 és 2000,0 mV között
pH-érték: ‐2,000 és 20,000 pH között
Pontosság mV: ±0,1 mV (25 °C esetén)
pH-érték: ±0,001 pH (25 °C esetén)
Mérési metódus Sav-bázis, redox, csapadékos, komplexometria, nem vizes, ionszelektív, ezüst-nitrátos
Áramellátás 220 VAC; 50‐60 Hz
A műszer tartozékai
Tartozék Keverő és annak szerelvényei, büretta (25 ml), adagolópumpa, hőmérséklet‐érzékelő, USB kábel, USB flash drive (256 MB), szoftver és használati utasítás

HANNA Instruments Service Kft. © 2020.