HI 12302 HALO® vezeték nélküli pH mérő (általános célú, terepi)

  • 64 618 Ft


HI 12302 HALO® vezeték nélküli pH mérő

A kombinált műanyag (PEI) vezeték nélküli pH mérő elektród kialakításának köszönhetően ideális választás a rutin pH mérések elvégzéséhez történjen az terepen vagy laboratóriumban.

halo elektród

HALO®

Vezeték nélküli pH mérő

Végezzen laboratóriumi pontosságú méréseket okostelefonjával vagy táblagépével

HALO® termékcsalád pH elektródjai szinte egyedülállóak köszönhetően a Bluetooth Smart technológiának. A HALO® elektródok szinte bárhol használhatók a terepen, a laboratóriumban vagy az osztályteremben. Az elektródok sokoldalúsága és könnyű használhatósága révén forradalmasítják az eddig ismert pH mérési módokat.

Teljes készlet

A műszer tartozékai: elektród tárolóoldat, tisztítóoldat 25 ml, pH kalibráló oldat 7,01 pH 2 x 25 ml, pH kalibráló oldat 4,01 pH 2 x 25 ml, elem, minőségi tanúsítvány, magyar nyelvű használati.
Csatlakoztatás egyetlen lépésben

Kapcsolja össze a HALO® vezeték nélküli elektródot és okoseszközét egy gombnyomással. Az elektród LED világítása alapján tájékozódhat arról, hogy az elektród aktív és csatlakoztatva van.

Adatrögzítés egyetlen gombnyomással

A mérési eredmény rögzítéséhez nyomja meg az elektród tetején található gombot vagy az elektród ikont a Hanna Lab App-ban.

Könnyen cserélhető elemek

A CR2032-es lítiumelem könnyen cserélhető és megközelítőleg 500 óra üzemidőt biztosít.

Műanyag elektród

Az elektród anyaga poliéter-imid (PEI). A PEI-ből készült műanyag igen ellenálló a legtöbb agresszív kémiai vegyszerrel szemben is, így széles körben felhasználható. A PEI burkolatú elektród igen tartós, így nyugodtan használható a terepi vizsgálatok során is. Az elektród érzékelője körül elhelyezett műanyag lapocskák minimalizálják az érzékelő gömb sérülésének esélyét.

Beépített hőmérséklet-érzékelő

A beépített hőmérséklet-érzékelő az elektród hegyében helyezkedik el, amely így gyors és pontos hőmérséklet-mérést tesz lehetővé.

Karbantartásmentes gél elektrolit

A HI12302 elektród külső referencia cellájában ezüstmentes gél elektrolit található. A gél elektrolitnak köszönhetően nincs szükség feltöltő oldatra, így a rutin kalibráción és tisztításon kívül másmilyen karbantartást nem igényel az elektród.

Dupla átvezető

Az elektród dupla átvezetős technológiával készült. A belső zárt referencia cellában található az Ag/AgCl elektrolit, amely egy kerámia átvezetőn keresztül érintkezik a külső referencia elektrolittal, amely ezüstmentes. Ennek köszönhetően biztosítható, hogy a külső átvezető ne duguljon el az ezüst általi lerakodások miatt, ha Tris puffer, fém- vagy szulfidtartalmú mintákat vizsgálunk az elektróddal.

Hanna Lab App

Hanna Lab App

Elérhető iOS és Android operációs rendszerhez is.

Az első olyan alkalmazás, amely teljes értékű pH mérővé változtatja okostelefonját vagy táblagépét.

Az app segítségével a következő funkciók érthetők el kalibráció, pH mérés, adatrögzítés, grafikon megjelenítés és a rögzített adatok megosztása. A mérés és az adatrögzítés (mért pH érték és hőmérséklet) azonnal elkezdődik, ahogy csatlakoztatjuk a pH elektródot. Választhatunk, hogy a kijelzőn csak az éppen mért érték, vagy a mért értékek táblázatos vagy grafikonos formában jelenjenek meg.

Kijelző nézetek

Alap nézet

Az alap kijelező módban csak a legszükségesebb információk jelenek meg a kijelzőn (mért pH és hőmérséklet).

Táblázatos nézet

Az mérési eredmények egy folyamatosan frissülő táblázatos formában jelnek meg, ahol leolvasható a pH érték, a dátum és az idő, a kommentek és a különféle riasztások.

Grafikonos nézet

A mérési eredmények egy folyamatosan frissülő grafikonról olvashatók le. A grafikon tengelyei megnövelhetők a hagyományos csippentős nagyítási technikával.

Adatrögzítés

Adatrögzítés

A műszer minden órában automatikusan elmenti a mérési adatokat. Az adatok mentése és megosztása 4 módon történhet: minden adat az utolsó automatikus mentésből, csak a megjegyzéssel ellátott adtok, minden adat egy megadott időintervallumból, illetve minden adat, amelyik rendelkezik megjegyzéssel is egy adott időintervallumból.

Adatok exportálása

Az adatok megoszthatók e-mailben PDF vagy CSV formátumban.

Egyedi kommentek

Az elmentett adatokhoz egyedi megjegyzések is hozzáfűzhetők.

GLP (Helyes Laboratóriumi Gyakorlat)

Alap GLP

A legutolsó kalibrálás idejét mutatja az elektród offset és slope értékével.

Teljes GLP

Leolvasható a kalibrálás ideje, az offset és slope értéke, a használt pufferek, a mért mV értékek, a hőmérséklet és a slope a különböző pufferek között.

Kalibráció

Letisztult és átlátható kalibrálási menü

A Hanna Lab App akár ötpontos kalibrációt is lehetővé tesz. A használt puffereket automatikusan felismeri és a hőmérséklet-kompenzált értéket mutatja 25 °C esetén.

Kalibrálási emlékeztető

Automatikusan figyelmezteti a felhasználót, ha szükséges a HALO® újrakalibrálása.

További tulajdonságok

Riasztások

Azok a mérési értékek, amelyek meghaladják a felhasználó által definiált riasztási határértéket, sárga színű jelölést kapnak a mérési eredmények között a táblázatos és grafikonos nézetben. Azok az értékek, amelyek meghaladják az elektród mérési tartományát, piros színű jelölést kapnak.

Személyre szabható beállítások

Az alkalmazásban a fogaskerék ikonra kattintva érhetők el a beállítások, ahol személyre szabható az app és a mérések tulajdonságai, illetve kalibrálható az elektród.

Specifikáció HI 12302 HALO® elektród
Mérési tartomány 0,00 - 12,00 pH
Referencia cella dupla, Ag/AgCl
Átvezető kerámia
Feltöltő elektrolit gél
Elektród anyaga PEI
pH érzékelő alakja gömb
Üzemi hőmérséklet -5 és 70 °C között
Hőmérséklet-érzékelő beépített
Érzékelő átmérője 12 mm
Áramellátás CR2032 3V elem
Környezet 0 és 50 °C között, az elektronikai modul nem vízálló
Specifikáció HANNA LAB App
Mérési tartomány -2,000 - 16,000 pH
-800 mV - 800 mV
-20,0 - 120,0 °C
Felbontás 0,1; 0,01; 0,001 pH
1; 0,1 mV
0,1 °C
Pontosság (25 °C-on) ± 0,005 pH
± 0,3 mV
± 0,5 °C
Kalibráció maximum 5 pontos kalibráció 7 ismert puffer érték alapján
(1,68; 4,01; 6,86; 7,01; 9,18; 10,01; 12,45 pH)
Hőmérséklet-kompenzáció automatikus -5 és 100 °C között
Rendszer követelmény
android logo
Bluetooth 4.0 szabvánnyal kompatibilis Android 4.3 (vagy későbbi)
apple logo
iPad® 3 vagy későbbi, iPhone® (4S vagy későbbi), iPod® Touch (5. generációs vagy későbbi)
Letöltés
google play
apple play
HALO figyelmeztetés

Figyelem!

A kalibrálás vagy mérés során ne merítse az oldatba az elektródot a maximális merítési mélységnél mélyebbre, mert az elektronikai modul nem vízálló. Nem üzemszerű használat esetén nem tudunk garanciát vállalni!

Az elektród 0,0 és 50,0 °C közötti hőmérsékletű környezetben, illetve legfeljebb 80% (nem kondenzálódó) páratartalom mellett használható. Nem üzemszerű használat esetén nem tudunk garanciát vállalni!

Gyakori kérdések


Nagy-pontosságú mérések elvégzéséhez minden alkalommal a mérés megkezdése előtt érdemes kalibrálni.

Ha hosszabb ideje nem használta a pH mérőt, akkor érdemes a mérések előtt kalibrálni a műszert.

Amennyiben naponta használja a műszert és a mérések nem igényelnek laboratóriumi pontosságot, úgy elegendő hetente egy alkalommal kalibrálni a pH mérőt.

Igen. A műszereinkre 1 év garanciát adunk, míg az elektródokra fél év garanciát vállalunk.
Természetesen, hiszen rendelkezésre áll a hazai szervizünk. A megvizsgálni kívánt műszert személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a 6726 Szeged Alsó-kikötő sor 11/C címre egy rövid e-mail vagy levél kíséretében a tapasztalt hibával kapcsolatosan.

Átlagosan elmondható, hogy az esetek legnagyobb többségében nem a mérőműszer hibásodik meg, hanem a pH elektród. Egy helyesen karbantartott és használt pH elektród átlagos élettartama 1,5-2 év lehet, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja, amelyekről itt tájékozódhat. Az elektród helyes karbantartásáról itt olvashatók további információk.

Összefoglalva a pH mérőműszer akár több tíz évig is használható marad, míg az elektródok esetén számolni kell a 1,5 vagy 2 évenkénti cserére, helyes karbantartás mellett is.

A pH elektródra használaton kívül mindig helyezzük vissza a védőkupakot és a kupak tartalmazzon néhány milliliter elektródtároló oldatot (HI 70300S) vagy, ennek hiányában, 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot.

Figyelem! Soha ne tárolja a pH elektródot desztillált vagy ioncserélt vízben és lehetőleg csapvízben se. Továbbá kerülje az elektród szárazon való tárolását is.

A tapasztalatok alapján a 4,01 pH értékű és a 7,01 pH értékű oldatok a felbontás után hűvös helyen tárolva igen sokáig megőrzik a stabilitásukat.

Fontos megjegyezni, hogy a magasabb pH értékű pufferek (10 pH feletti értékek) kevésbé stabilak, felbontás után, mint az alacsonyabb értékűek. Mivel a levegőből CO2 diffundál az oldatba és ott szén-savat képez, amely csökkenti az puffer pH értékét.

Ha teheti mindig friss kalibráló oldatokat használjon, hisz a kalibrálás csak annyira lesz pontos, amennyire helyesek az oldatok. A pufferek keresztbe szennyezését elkerülendő, sose öntse vissza a megmaradt oldatot a palackba.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH-érték: 0.000 - 12.000 pH
pH-mV: ±800 mV
Hőmérséklet: -5.0 - 70.0 ºC
Pontosság pH-érték: ±0.005 pH
pH-mV: ±0.3 mV
Kalibrálás Automatikus, ötpontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus, -5.0 to 100.0 ºC között
Környezet Az elektród 0,0 és 50,0 °C közötti hőmérséklet, illetve legfeljebb 80% (nem kondenzálódó) páratartalom mellett használható.
Nem üzemszerű használat esetén nem tudunk garanciát vállalni.
Áramellátás CR2032 lítium elem megközelítőleg 500 órányi működést biztosít
Működéshez szükséges kiegészítők
App Az Android operációs rendszert futtató okostelefon vagy táblagép segítségével használható ingyenes Hanna Lab App letölthető a Google Play App Store-ból.

Az iPad®, iPhone® vagy iPad® Touch segítségével használható ingyenes Hanna Lab App letölthető az Apple App Store-ból.
Rendszerkövetelmények Az alkalmazás Bluetooth 4.0 szabvánnyal kompatibilis Android 4.3 (vagy későbbi) eszköz segítségével futtatható.

Az alkalmazás iPad® 3 vagy későbbi, iPhone® (4S vagy későbbi), iPod® Touch (5. generációs vagy későbbi) eszköz segítségével futtatható.
A műszer tartozékai
Tartozék Tároló oldat, kalibráló oldat, elektród feltöltő oldat, használati utasítás

A képen látható okostelefon nem tartozék.

Címkék: pH-érték, HALO®


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.