HI 99131 pH-mérő a galvanizálással kapcsolatos mérésekhez

  • Bruttó ár: 167 602 Ft


HI 99131 Hordozható pH mérő felületkezelők számára

A felületkezelő üzemekben alkalmazott különböző fémkezelő fürdők hatékonyságát gyakran a fürdő pH értékének alapján állapítják meg. A HI 99131 pH mérő a legmegfelelőbb választás a felületkezelő üzemek számára. Mivel a speciális titán borítású elektród úgy viselkedik, mint egy Farady kalitka az elektromos mezők hatására, ennek a tulajdonságának és a beépített jelerősítőnek köszönhetően stabil pH mérést biztosít még magas elektromos zajban is.

Az pH mérő főbb jellemzői

  • Kombinált, titán borítású és gél töltésű pH elektród
  • Széles pH mérési tartomány 0,00 és 13,00 pH között*
  • ±0,02 pH pontosság
  • Egy vagy kétpontos kalibrálás (három választható érték alapján 4,01; 7,01; 10,01 pH)
  • Automatikus hőmérséklet-kompenzálás (0,0 és 80,0 °C között)*
  • pH-mV mérési tartomány ±825 mV-ig, ±1 mV-os pontossággal
  • Cseppálló IP67 besorolású borítás
  • A pH elektród kondícióját jelző indikátor
  • Automatikus kikapcsolás (választható: 8 vagy 60 perc után vagy a funkció kikapcsolása)
* a pH elektród által limitálva

A pH mérő részletes műszaki jellemzői


Felhasználóbarát kialakítás

Egyszerű két gombos kialakítás, amelyekkel elvégezhetjük a műszer beállítását, a kalibrálást és a mérési tartomány kiválasztását is.

Komplett készlet

A műszerek komplett készlet formájában vásárolhatók meg egy praktikus hordtáskában, amely tartalmaz minden szükséges kalibráló és karbantartó oldatot és egyéb kiegészítőt a sikeres mérések megkezdéséhez.

Vízálló csatlakozó

A Quick Connect DIN csatlakozó megkönnyíti az elektród rögzítését és eltávolítását. A gumibevonat megvédi a kábelt és tömíti a csatlakozást a jobb védelem érdekében.

Elektród állapotjelző

Az elektród állapota grafikusan is megjelenik a műszer kijelzőjén.

Nagy LCD kijelző

A többsoros LCD kijelzőről könnyen leolvasható az összes fontos mérési paraméter.

Ellenálló borítás

A műszer borítását úgy tervezték, hogy ellenálló legyen az igen gyakran bekövetkező ütődéseknek és fröccsenéseknek. Az új IP67 besorolású borítás védelmet nyújt a műszer számára bármilyen környezetben.

Felhasználói terület szerinti speciális elektródok

Műszereinket úgy alkottuk meg, hogy a legjobban igazodjon a felhasználási igényekhez. Így az egyes felhasználási területeknek megfelelő típusú pH elektróddal szereltük fel azokat, hogy az elektród kialakítása és anyaga a legjobban megfeleljen az adott terület igénybevételeinek.


titán borítás

A titánborításnak köszönhetően az elektród törhetetlen és hamarabb képes átvenni a környezeti hőmérsékletet, amelyet aztán továbbít a beépített hőmérséklet érzékelőnek.

gyors DIN csatlakozó

„Quick DIN” vagy gyors DIN csatlakozónak köszönhetően az elektród könnyen és gyorsan cserélhető.

gél elektrolit

Az elektród gél töltésű így nincs szükség feltöltő folyadékra.

régi és új din csatlakozók

Régi és új csatlakozó típusok

A HI991xx széria pH mérői már az új gyors DIN csatlakozóval kerülnek szállításra. A régi DIN csatlakozóval rendelkező pH elektródok nem kompatibilisek az új készülékekkel. Azonban a gyors DIN csatlakozóval rendelkező új pH elektródok visszafelé kompatibilisek a régi műszerekkel.

Gyakori kérdések


Nagy-pontosságú mérések elvégzéséhez minden alkalommal a mérés megkezdése előtt érdemes kalibrálni.

Ha hosszabb ideje nem használta a pH mérőt, akkor érdemes a mérések előtt kalibrálni a műszert.

Amennyiben naponta használja a műszert és a mérések nem igényelnek laboratóriumi pontosságot, úgy elegendő hetente egy alkalommal kalibrálni a pH mérőt.

Igen. A műszereinkre 1 év garanciát adunk, míg az elektródokra fél év garanciát vállalunk.
Természetesen, hiszen rendelkezésre áll a hazai szervizünk. A megvizsgálni kívánt műszert személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a 6726 Szeged Alsó-kikötő sor 11/C címre egy rövid e-mail vagy levél kíséretében a tapasztalt hibával kapcsolatosan.

Átlagosan elmondható, hogy az esetek legnagyobb többségében nem a mérőműszer hibásodik meg, hanem a pH elektród. Egy helyesen karbantartott és használt pH elektród átlagos élettartama 1,5-2 év lehet, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja, amelyekről itt tájékozódhat. Az elektród helyes karbantartásáról itt olvashatók további információk.

Összefoglalva a pH mérőműszer akár több tíz évig is használható marad, míg az elektródok esetén számolni kell a 1,5 vagy 2 évenkénti cserére, helyes karbantartás mellett is.

A pH elektródra használaton kívül mindig helyezzük vissza a védőkupakot és a kupak tartalmazzon néhány milliliter elektródtároló oldatot (HI 70300S) vagy, ennek hiányában, 7,01 pH értékű kalibráló puffer oldatot.

Figyelem! Soha ne tárolja a pH elektródot desztillált vagy ioncserélt vízben és lehetőleg csapvízben se. Továbbá kerülje az elektród szárazon való tárolását is.

A tapasztalatok alapján a 4,01 pH értékű és a 7,01 pH értékű oldatok a felbontás után hűvös helyen tárolva igen sokáig megőrzik a stabilitásukat.

Fontos megjegyezni, hogy a magasabb pH értékű pufferek (10 pH feletti értékek) kevésbé stabilak, felbontás után, mint az alacsonyabb értékűek. Mivel a levegőből CO2 diffundál az oldatba és ott szén-savat képez, amely csökkenti az puffer pH értékét.

Ha teheti mindig friss kalibráló oldatokat használjon, hisz a kalibrálás csak annyira lesz pontos, amennyire helyesek az oldatok. A pufferek keresztbe szennyezését elkerülendő, sose öntse vissza a megmaradt oldatot a palackba.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH-érték: 0,00 és 13,00 pH között
Hőmérséklet: 0,0 és 80,0 °C között
Pontosság pH-érték: ±0,02 pH
Hőmérséklet: ±0,5 °C (60 °C alatt); ±1 °C (60 °C felett)
Kalibrálás Automatikus, egy‐ vagy kétpontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus (0 és 80 °C között)
Környezet 0 és 50 °C között, maximum 100%‐os relatív páratartalom
Áramellátás 3 db 1,5 voltos AA elem (kb. 1200 órányi folyamatos használatra elegendő)
A műszer tartozékai
Tartozék HI 629113 elektród, tasakos kiszerelésű kalibráló oldatokat tartalmazó alapkészlet, elemek, hordtáska és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 58 mm x 30 mm x 152 mm
Súly 205 g

Címkék: pH-érték


HANNA Instruments Service Kft. © 2020.