Primo 5 EC-teszter

  • Bruttó ár: 14 943 Ft


A Primo 5 tesztert a vízminőség‐ellenőrzés szigorú szabványainak figyelembe vételével tervezték meg a vezetőképesség (EC) minél pontosabb mérésérre. A mérések pontosságát az automatikus hőmérsékletkompenzálás biztosítja.

A kezeléshez mindössze egyetlen gomb szükséges. A műszer automatikusan elvégzi az újrakalibrálást a megfelelő kalibráló oldat használatával. Az elemek élettartamának meghosszabbítását az automatikus kikapcsolás‐funkció garantálja, amely használaton kívül öt perc elteltével kikapcsolja a műszert.


Az elektromos vezetők olyan anyagok, amelyek szabad ionokat (elektromos töltéssel rendelkező részecskék) tartalmaznak, amelyek elmozdulását áramnak nevezzük. A másodfajú vezetők, azaz elektrolitok vezetőképességét a bennük található só(k) kristályrácsából kiszabadult ionok adják.

A vezetőképesség-mérés például a mezőgazdaságban általában a talaj vagy a víz minőségének meghatározására szolgáló eljárás. A mérés tulajdonképpen a sótartalom mértékének meghatározására szolgál, és szoros összefüggést mutat a pH értékkel is.

Műszaki adatok
Mérési tartomány 0‐1999 μS/cm
Pontosság ±2%
Kalibrálás Automatikus (1413 μS/cm)
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus, 0 és 60 °C között
Környezet 0 és 50 °C között, maximum 95%‐os relatív páratartalom
Áramellátás 2 db 1,5 voltos elem (kb. 200 óra használatra elegendő), automatikus kikapcsolás használaton kívül öt perc után
A műszer tartozékai
Tartozék Elemek és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 50 mm x 25 mm x 180 mm
Súly 50 g

Címkék: vezetőképesség (EC)


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.