HI 8314 Hordozható pH-mérő és ORP-mérő

  • Bruttó ár: 100 965 Ft


Az egyszerűen használható HI 8314 hordozható mérőműszer segítségével gyorsan meghatározható a pH-érték és a redoxpotenciál (ORP) a terepen végzett mérések során, de ideális oktatási célokra is. 

A HI 8314 pH- és ORP-mérőműszer elektródjába épített hőmérséklet‐érzékelő teszi lehetővé a pH‐mérések automatikus hőmérséklet kompenzálását.

A mérési módok az előlapon található gombokkal választhatók ki. A kalibrálás az előlapon elhelyezett beállító‐csavarok segítségével végezhető el. Az egy‐ vagy kétpontos manuális kalibrálás tetszőleges értékekkel is végrehajtható, így jelentősen növelhető a műszer pontossága.

A HI 8314 hordozható pH- és ORP-mérő készlet formájában vásárolható meg, amely tartalmaz kalibráló és karbantartó oldatokat is.


A medence vizének pH-értéke fontos paraméter, mivel hatással van a klóros fertőtlenítés hatékonyságára. A víz redoxpotenciáljának (más néven ORP értékének) ismerete azért fontos, mert segítségével felbecsülhető a víz teljes fertőtlenítő képessége. A műszer segítségével gyors, egyszerű és olcsó uszodatechnikai mérések hajthatók végre.

Műszaki adatok
Mérési tartomány pH-érték: 0,00 és 14,00 pH között
ORP: ±1999 mV
Hőmérséklet: 0,0 és 100,0 °C között
Pontosság pH-érték: ±0,01 pH
ORP: ±1 mV
Hőmérséklet: ±0,4 °C
Kalibrálás Manuális, egy‐ vagy kétpontos
Hőmérséklet-kompenzálás Automatikus
Környezet 0 és 50 °C között, maximum 95%‐os relatív páratartalom
Áramellátás 1 db 9 voltos elem (kb. 100 óra folyamatos használatra elegendő)
A műszer tartozékai
Tartozék HI 1217D pH‐elektród, kalibráló és tisztítóoldatok, kalibráló csavarhúzó, elem, hordtáska és használati utasítás
Méretek és súly
Méretek 80 mm x 36 mm x 145 mm
Súly 230 g

Címkék: pH-érték, redoxpotenciál (ORP)


HANNA Instruments Service Kft. © 2019.